Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


[RO] [Ripensia] - Tat Banatu-i fruncea 2.0


Muttley

Recommended Posts

hr5y4.png

Dupa experientele interesante pe care le-am avut in sezoanele anterioare cu Ripensia, am zis ca e singura echipa la care ma pot intoarce in Romania. Pentru cei familiarizati cu istoria fotbalului Romanesc numele nu e lipsit de importanta, Ripensia castigand in anii ''30 de 4 ori campionatul si de 2 ori Cupa Romaniei si fiind primul club profesionist din Romania. Deci nu tocmai o vitrina goala care asteapta sa fie umpluta. De altfel in FM17 am avut destul de mult succes, reusind sa castigam ceva titluri si chiar sa ne calificam in grupele Champions League. FM18 nu a fost la fel de noroc, dar asta si pentru ca mi-am impus ceva restrictii in selectarea jucatorilor. Asa ca avem ceva treaba neterminata la FM19, si anume ca continuam ideea cu "Tat Banatu-i fruncea" (de unde si 2.0 din titlu).  

Tot din cariera FM18 am preluat si introducerea urmatoare, cu o mica modificare. De data aceasta, m-am gandit sa duc lucrurile la alt nivel, iar incepand de acum Ripensia se va baza doar pe jucatori proveniti din propria academia sau nascuti in regiunea Banat (asta pentru ca jucand FMT unde intake-urile sunt de 3-4 jucatori e destul de greu sa fie o Youth Academy Challenge). Ideea ar fi ca in cativa ani sa construim o echipa in care toti jucatorii sa indeplineasca aceste criterii, si apoi sa castigam ceva (nu Champions League ca Lisbon Lions, dar macar trofee interne sau o calificare in grupele Europa sau Champions League ar fi ok). Obiectivele salvarii:

  • Lot integral din Banat + Academie
  • O realizare notabila pana la centenarul clubului
  • Promovarea in Liga I
  • Calificarea in play-off
  • Calificarea in Europa
  • Castigarea Cupei Romaniei
  • Castigarea Ligii I
  • Participarea in Grupele CL
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Facilitatile la dispozitia clubului sunt unele destul de ok. Asta probabil si pentru ca ne-am mutat (cel putin in joc) pe Dan Paltinisanu, desi stiu ca in realitate stadionul e asa de decrepit si scump ca majoritatea jocurilor se joaca tot in alte parti (Ciarda rosie sau Auto) - care insa nu apar la facilitatile noastre. Nu avem asa multi abonati si nici banii nu ne dau afara din casa (de transferuri zero buget, si -2k la salarii), dar asa e situatia general la nivelul ligilor inferioare (si nu numai) din Romania. Sper ca faptul ca nu o sa avem de adus foarte multi jucatori sa ne ajute sa pastram un nivel decent al finantelor.

Mihai-Razvan_-Inbox-2d2b760efd26419db.png

AFC-Ripensia-Timisoara_-Information7a3f377523173fde.png

Lotul de jucatori este unul destul de ok pentru nivelul ligii a doua, unde regasim multi jucatori care sunt de anul trecut la echipa, speram ca atare sa avem un pic de continuitate. Chiar si in echipa a doua sunt ceva jucatori interesanti care pot face pasul la prima echipa. Ramane sa verific in continuare care sunt cei care provin din Banat, si deja sa ne gandim la prelungirea contractelor pentru ca sunt foarte multi jucatori carora acestea le expira in vara viitoare. 

AFC-Ripensia-Timisoara_-Players-Playersb9ce58bcf7277a8c.png

AFC-Ripensia-Timisoara-II_-Squad-Players-2368ea551c782b4d0.png

9 minutes ago, Octavian said:

Bine ai revenit. Sper sa nu renunti usor la aceasta cariera :D. Succes.

Multumesc, si eu sper tot sa nu renunt usor, si sotia sa fie intelegatoare cand ma ambitionez sa imi duc obiectivele virtuale la capat :))

Link to comment
Share on other sites

Dar cum fac sa selectez doar jucatorii din Banat? Pai in primul rand am pornit de la o harta a regiunii istorice a Banatului (si nu m-am oprit doar la Romania, ci si la nivelul Banatului sarbesc si a micii parti din Ungaria). Ca atare am facut un cu Place of Birth is... (si cele mai importante 65 de localitati din regiune, cu or intre ele). E adevarat, ca deocamdata nu imi arata decat jucatori romani (peste 100, cei mai importanti ii vedeti in imaginea de mai jos). Dar am simulat cu acest filtru in alta salvare si fiind la conducerea celor de la Ferencvaros (si am mai gasit vreo 40 de jucatori maghiari) si a celor de Partizan (si am gasit vreo 60 de jucatori sarbi, chiar daca am scos Belgradul din regiune, nu vreau sa aduca prea multi dintr-o data). Probabil o sa trebuiasca sa ne crestem nivelul scountingului destul de mult si sa avem si scouter foarte bun pana ajungem sa ii vedem si pe ceilalti. Acum ma gandesc ca poate ar fi trebuit sa incarc si ligile din celalte tari, dar nu obisnuiesc sa fac asta. O sa vedem pe parcurs cum evolueaza lucrurile, si daca e nevoie le adaugam vara viitoare.

limitele-banatuluic3182545676403ec.jpg

AFC-Ripensia-Timisoara_-Player-Search62d50a12f6b1f26b.png

Perspectivele nu sunt asa super incurajatoare, pentru ca favoritele sunt nou promovatele de la U Cluj si Petrolul. Sunt curios sa vad daca au fost scoase restrictiile pentru formatiile de liga a doua si promovarea lor, dar si increzator ca putem sa termina in partea superioara a clasamentului.

Liga-II_-Overview-Season-Previewcb8be7cbd1289cf4.png

Link to comment
Share on other sites

Debutul de sezon (in afara amicalelor pe care le-am lasat asistentului) a fost unul destul de promitator. De altfel, desi jucam un 4-2-3-1 tiki taka, o tactica destul de pozitiva, in primele patru meciuri de campionat nu am primit gol! Apoi am dat cu mucii in fasole in ultima partida a lunii august cand ne-a batut Braila acasa. Evenimentul important este ca am incercat sa scap de 3-4 jucatori si drept urmare mi-am pus tot vestiarul in cap, sunt pe rosu cu increderea jucatorilor in mine, dar sper ca odata cu rezultatele bune si trecerea etapelor sa rezolvam si acest aspect.

AFC-Ripensia-Timisoara_-Senior-Fixtures79d3be5acd2b2374.png

Link to comment
Share on other sites

Un parcurs aproape de perfectiune, fiind neinvinsi in campionat. E adevarat ca am adunat mai multe egaluri decat victorii, dar atata timp cat se misca clasamentul e ok. Suntem pe locul 2, dar sub noi situatia e destul de stransa, doar Farul detasandu-se pe primul loc (multumita in mare parte lui Grigoras care este golgeterul campionatului pana acum). In Cupa Romaniei am reusit sa trecem doua tururi la penaltiuri (intr-un derbi local cu ASU Poli si cu Dinamo), dar apoi am cedat mai clar decat o arata scorul cu Politehnica Iasi. Celalte doua echipe timisorene o duc destul de prost in campionat si nu m-ar deranja sa retrogradeze macar una ca sa pot lua niste jucatori interesanti de la ele mai usor. Cu tot parcursul bun nu reusim sa atragem lumea la stadion, si jucam frecvent cu 1% din capacitate cu spectatori.

AFC-Ripensia-Timisoara_-Senior-Fixtures225c2d769491702c.png

Liga-II_-Overview-Profilecd03f024b9011ab2.png

1 hour ago, Octavian said:

Nu cred ca o sa mai dea randament la revenire. Cautati alt atacant.

S-a retras intre timp, deci am scapat de salariul lui, dar din pacate nu prea avem ce sa aducem pana la iarna. O sa ne bazam pe Dumiter si Badauta, se descurca pana acum.

Link to comment
Share on other sites

On 1/6/2019 at 7:23 PM, Octavian said:

Incearca in iarna sa imprumuti de la Viitorul cativa jucatori. Vlad Chera nu-I din Banat?

Da e din Resita, si e deja pus pe lista de imprumuturi, dar nu stiu daca vrea el sa vina in Liga a doua. O sa incercam, mersi pentru sugestie. Eu l-as vrea pe Casap daca isi revine pana atunci din accidentare, a fost unul din preferatii mei in FM18.

Link to comment
Share on other sites

Obisnuitele alegeri au adus un nou presedinte al consiliului director, Adrian Neagu, care nu va investi niciun ban in club, dar ne-a transmis un mesaj ca intentia lui era sa inlocuiasca managerul imediat dupa preluarea clubului, dar ne va anunta in scurt timp decizia lui finala. Acel scurt timp a fost doar de 3 ore, dupa care ne-a oferit un nou contract pana in 2020. Asa ca putem sa stam linistiti acum si sa ne concentram pe ultimele meciuri ramase din finalul de an.

Mihai-Razvan_-Inbox5d9ad9cc95b6321f.png

Link to comment
Share on other sites

On ‎1‎/‎8‎/‎2019 at 12:42 PM, Muttley said:

Da e din Resita, si e deja pus pe lista de imprumuturi, dar nu stiu daca vrea el sa vina in Liga a doua. O sa incercam, mersi pentru sugestie. Eu l-as vrea pe Casap daca isi revine pana atunci din accidentare, a fost unul din preferatii mei in FM18.

Un mare ghinion a avut Casap cu accidentarea. Pana in momentul accidentarii il vedeam peste Cicaldau.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Raulic said:

Nice one, nice idea :D Ma bucur sa te vad din nou la treaba :) 

Atata timp cat te lasa baietii in pace, nu cred ca o sa ai probleme :)Hai cu promovarea ! Sunt curios ce jucatori aduci :D 

Se apropie ianuarie rapid si noi avem doar 10k disponibil pentru salarii. In conditiile in care trebuie sa prelungim vreo 7-8 contracte scadente in vara 2019, din pacate nu cred ca putrm aduce decat imprumuturi gratis iarna aceasta. Daca gasim...

P.S. promovarea nu a fost problema nici anul trecut. Dar mentinerea in Liga I, teribil de grea.

Link to comment
Share on other sites

Un parcurs aproape de perfectiune pana la finalul anului, in care am reusit chiar sa ne intoarcem neinvinsi din deplasarea grea de la Arad. Am acumulat 42 de puncte in 21 de meciuri, iar media asta de 2 pct pe meci este o medie excelenta, de campioana am putea spune. Ghinionul nostru este ca Farul a mers si mai bine decat noi, de aceea se afla la 2 puncte in fata, iar in spate vin Pandurii, UTA, Academica si chiar U Cluj si Chindia care mai au sperante la promovare. Urmeaza o lunga pauza pana in Martie.

AFC-Ripensia-Timisoara_-Senior-Fixtures2c58ec146d846c8e.png

Liga-II_-Overview-Profile24d46cbb433bf302.png

Ca de obicei in liga a doua, finantele noastre sunt extreme de proaste. Suntem la finalul lunii decembrie 32k pe rosu in bugetul general si doar 15k mai avem disponibil la salarii. O sa incerc sa mai scap de niste jucatori care nu prea au jucat pentru a mai strange ceva bani sa putem prelungi contractele scadente in vara viitoare. Sunt cativa jucatori cheie pe care ii vad esentiali pentru clubul nostru, in ordinea preferintelor mele: Dumiter, Apro, Tieranu, Zaluschi, C.Toma, Ungureanu si Popovici pe care trebuie sa ii pastram cu orice pret. Acum sa vedem si daca putem.

AFC-Ripensia-Timisoara_-Players-Players9d0adf4f1799c172.png

Link to comment
Share on other sites

Oh damn. L-am pierdut si pe Dumiter pe care conducerea a ales sa il vanda la Steaua in ciuda impotrivirilor mele.  Nu stiu daca o sa ajungem noi incasam banii aia pe meciuri jucate si goluri marcate, asa ca 115k+41K in un an de zile e cam tot pe ce l-am dat. Totusi daca face fata si e vandut in afara, aia 40% dintr-un profit al transferului viitor s-ar putea sa ne ajute super-mult. La dorinta mea au plecat liberi Stoi, Hescko, Kawagoe, Barica si Cluci imprumut (toti cinci in liga a treia). La capitolul venirii din pacate doar doua imprumuturi, Golda de la ACS Timisoara (un atacant tanar care a mai fost la noi) si Taub de la U Cluj (un fundas stanga la baza dar o sa fie rotatie si pentru AML). In conditiile unei campanii de transferuri total dezamagitoare pentru mine, in care am pierdut doi din cei mai buni tineri jucatori si nu am adus nimic in loc, rezultatele din amicale nu ne-au interesat prea mult. Sa vedem ce ne aduce luna martie cand incep meciurile oficiale, dar totusi avem acelasi lot in mare si speram sa ne mentinem pozitia.

Mihai-Razvan_-Inbox-29af2088d7268ead5.png

AFC-Ripensia-Timisoara_-Senior-Fixturesea9dab2f9a880d3d.png

Link to comment
Share on other sites

Era inevitabil sa vina si infrangerile in nou. Si au venit chiar doua la numar, ambele in deplasare cu Daco-Getica si Pandurii, dar si un numar destul de mare de egaluri (intre care trei de 0-0 moartea spectacolului). Cumva totusi am reusit sa ne strecuram pe locul I, dar la cat de stransa este lupta la varf, nimic nu este jucat insa. Noi avem 59 de puncte la fel ca Farul (cu care am reusit sa remizam in ultima etapa in deplasare), apoi urmeaza Pandurii si U Cluj cu 58, Clinceni cu 56 si UTA cu 55, poate nici Chindia la 51 nu este total iesita din calcule. In aceste conditii ultimele sase etape se anunta foarte grele, poate in avantajul nostru sa fie ca intalnim 3 formatii aflate la retrogradare (ACS , Balotesti si Luceafarul). Ca tot veni vorba de formatii timisorene, ambele sunt acum pe locuri retrogradabile si au si programe dificile in fata, s-ar putea sa cada de mana in Liga a III-a.

AFC-Ripensia-Timisoara_-Senior-Fixturesa72b04623b7456b7.png

Liga-II_-Overview-Profileaa1c49ba700f59b7.png

In play-offul Ligi I mai sunt doar 3 etape, iar situatia e la fel de ciudata ca la noi: CSU Craiova si Dinamo au 37 de puncte, CFR Cluj si Steaua 36 de puncte, Poli Iasi 33. Sunt curios cine va castiga pana la urma, chiar daca pare ca CSU are cel mai usor program.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy