Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Baietii din vale


Muttley

Recommended Posts

Finalul sezonului a venit cu incununarea performantelor de la Iasi: castigarea Cupei Romaniei! Dupa un 0-0 nu fara ocazii, dar destul de echilibrat am reusit sa ajungem cu meciuri pana la penaltiuri, acolo unde o ratare de a lui Ricardo Grigore a fost suficienta pentru ca sa castigam Cupa pe Arena Nationala, in fata a peste 25000 de spectatori. Pe cale de consecinta ne-am calificat si pentru sezonul viitor din Europa League, prima noastra participare intr-o competitie europeana din aceasta cariera. Trebuie sa ne pregatim ceva pentru asta, si sincer doar cu noroc chior am avea vreo sansa sa ajungem in grupe, avand in vedere ce coeficient mic avem (coeficientul de tara practica) si ce echipe putem intalni pe parcurs. Pana atunci incep si pregatirile pentru definitivarea lotului in sezonul viitor, mai sunt cativa straini pe la echipa de care incercam sa scapam, practic vreau sa mai pastrez doar doi care sunt indispensabili in acest moment - Flores si Kizito.

Traian-Stoica_-Inbox274a1f69ac136983.png

Traian-Stoica_-Inbox-23cae73bb4fda6fb9.png

In campionat a fost o lupta in doi cu Astra pentru titlul onorific de castigatoare a play-outului. Si chiar daca am pierdut la Giurgiu destul de clar, am reusit sa fim mai consistenti decat ei pana la urma si sa terminam primii. Ce ne da sperante e meciul cu Voluntari in care practic au jucat numai rezerve pentru ca am odihnit toti titularii pentru finala Cupei si totusi am castigat cu 2-0. Venind de la spectatorii putini de la Petrosani mi se pare media de acum de aproximativ 4500 ceva foarte bun, dar si aici mai e destul loc de crestere pana la capacitatea stadionului, si de ce nu si a orasului. Sa speram ca sezonul viitor cu un parcus bun (macar cateva tururi in Europa + calificare in playoff si multe derbiuri) sa putem profita si financiar de numarul specatorilor de la meci.

Politehnica-Iasi_-Senior-Fixtures5e0d6ed9f0ede83d.png

Politehnica-Iasi_-Competitions8fe7415c5eb4ab37.png

Si un mic bug-ulet de final. In season review ne arata ca si castigatori in Liga I, chiar daca noi am castigat doar play-outul. Sper sa fie doar o chestie de grafica si nimic mai mult :)

Traian-Stoica_-Inbox-2305b89c38ba41380.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 137
  • Created
  • Last Reply
11 minutes ago, kevinluci said:

Super parcus. Sa vedem ce vei face in UEL. Bafta cu transferurile!

Scopul principal e sa adun ceva bani si sa crestem un pic in reputatie pentru a atrage jucatori mai buni. Deja Sefer nu a vrut sa continue cu noi inca un an imprumut, s-a intors la Groningen si negociaza cu Craiova. 

7 minutes ago, Raulic said:

Felicitari pentru trofeu! All in all a rasarit soarele si pe strada ta :) Pacat ca n-a fost in Valea Jiului ...

Multumim. Totusi o cupa in Romania castigata norocos nu e mare performanta si am gasit o echipa destul de bunicica deja aici. Vedem la anul daca continuam parcursul bun sau a fost one season wonder.

Link to comment
Share on other sites

Final de sezon la Iasi si perioada aceea a premiilor. Din echipa de baza din acest sezon o sa dispara Sefer (se intoarce la Groningen) si Vidrasan (se intoarce la Viitorul). Corbu a fost de acord la final de contract sa continue cu noi permanent din sezonul viitor (e destul de decent in FM chiar daca in realitate e submediocru). Pe Mihai Roman o sa incerc sa il expediez (5 goluri nu sunt suficiente) si sa facem loc pe pozitia de atacant central unor tineri cu care suntem in negocieri, ca si pe Enoh  (care a marcat doar 3 goluri). O sa ii pastram pe Kizito si Flores ca ultimii doi straini, pentru ca au fost chiar foarte buni in acest sezon si ne-au dus in spate in multe meciuri. In poarta soarta lui Cobrea nu e hotarata inca, o sa ramana sigur dar nu stiu daca rotatie si il fortam pe Axinte sau o sa fie titular. Si o mentiune speciala pentru jucatorul cu cele mai multe premii de jucatorul meciului si rating de 7.15, care a intrat si in echipa campionatului - Andrei Sin.

Practic avem ca puncte fixe in acest moment pentru sezonul viitor: GK - Cobrea, DR - Corbu, DC - Boboc, DL - Sin, MC - Flores si Chelaru, AML - Kizito.

Ar mai trebui sa aducem jucatori de nivel de titular pentru: DC - ?, DMC - ?, AMR - ?, ST - ?. Ceva sugestii pentru aceste posturi in anul 2021 din carierele voastre?

Traian-Stoica_-Inbox1b6eeeb1a2aacdf2.png

Politehnica-Iasi_-Players-Players8ec860a0ec89b275.png

Si cateva impresii despre ce va urma. O imbunatatire a modului in care conducerea priveste dezvoltarea tinerilor talente de la club, dar si un buget destul de solid pentru sezonul viitor (practic, daca pleaca toti jucatorii de care vrem sa scapam avem destul loc de jucat cu bugetul de salarii, iar bugetul de transferuri nu ma ingrijoreazza asa de tare, poti face afaceri bune in Romania si fara sume de transferuri mari). Singura conditie care o sa ne ingreuneze un pic lucrurile: o sa aducem doar jucatori romani la echipa. Altfel sunt o gramada de jucatori buni prin ligile 2-3 din tarile mari, care ar fi facut furori in mamaliga noastra, dar am pornit pe drumul asta intreaga cariera si nu o sa ne  abandonam principiile acum.

Traian-Stoica_-Inbox-4fba630675fddd2ad.png

Traian-Stoica_-Inbox-3750033fe674bf922.png

Link to comment
Share on other sites

Youth intake-ul de anul acesta nu ne-a adus vreo minune tanara, o sa ii pastram cel putin pe Munteanu si Tintea (desi avem cam multi Gk tineri) sa vedem cum se dezvolta pe viitor. Tot pentru viitor am schimbat si un pic in cadrul staff-ului echipei, marcand in acelasi timp si doua premiere in aceasta cariera: prima vedeta internationala care ajunge sub comanda mea (ca asistent) si prima femeie din staff. Urmeaza sa incheiem perioada de transferuri si sa ne rugam pentru o tragere la sorti in Europa League accesibila.

Politehnica-Iasi-Reserves_-Squad-Playersb79c18270fba46e0.png

Traian-Stoica_-Inbox-3bf9725bf7406e324.png

Traian-Stoica_-Inbox-214386beb0abfff5a.png

Link to comment
Share on other sites

La momentul trecerii in noul sezon (1 Iulie) au venit la echipa nu mai putin de 8 jucatori, care speram noi sa acopere golurile pe care le aveam in lot, sunt practic titulari si rezerve pentru posturile deficitare: DC - Dobrosavlevici si Gusu, DMC - Puscas si Dudea, DR - Corbu si Leasa, ST - Flueras si Raducanu (probabil il vom juca mai mult ca AMR sau AMC). Perioada de transferuri nu s-a terminat inca, mai sunt ceva bani in pusculita si daca reusim sa gasim nume atractive nu o sa ne oprim aici neaparat, desi sunt destul de multumimt si cred ca putem ataca play-offul fara probleme in formula actuala.

Traian-Stoica_-Inbox-3a62c360b68ded12b.png

Traian-Stoica_-Inbox-209cbaa2d00e602ec.png

Asteptarile conducerii de la sezonul viitor sunt destul de realiste, o clasare la mijlocul clasamentului, dar personal o sa consider orice altceva in afara primelor 6 un esec, chiar daca pronosticul media este locul 7. Cupa si Supercupa nu sunt atat de atractive, mai ales ca nu vin atat de multi bani din asta. 

Traian-Stoica_-Inboxcc50e40a03cffb70.png

Traian-Stoica_-Inbox-2accc1a11bfbbe750.png

Link to comment
Share on other sites

O vara cu foarte multe meciuri la Iasi. In primul rand, am pierdut Supercupa cu CFR intr-un meci pe care l-au dominat si meritau sa il castige. In campionat am avut un parcurs destul de bun, cu o singura infrangere la Viitorul. Asta e foarte multumitor avand in vedere cat de mult am rotit echipa pentru a avea prospetime in cupele europene. In preliminariile Europa League am jucat nu mai putin de 4 tururi (am avut noroc ca nu ne-au iesit in cale super-adversari, practic ne-am invartit pe aici prin estul Europei), trecand pe rand de Nis, Slovan, Zorya si APOEL pentru o calificare surprinzatoare in grupe. 1 pct doar in urma liderului CSU Craiova in campionat, deci lucrurile merg foarte bine la Iasi.

Politehnica-Iasi_-Senior-Fixturesf162058e16b6310d.png

Liga-I_-Overview-Profile877f4e2a9c3e0191.png

Astia da bani, aproape 3 milioane de euro care vin de la UEFA. Probabil puteau fi mai multi dar mai avem si alte formatii in grupele Europa League: CFR cazuta din CL in grupa cu Liverpool, Gent si Rijeka; Viitorul in grupa cu Tottenham, Celta Vigo si Shkendija. Grupa noastra? Una aproape imposibil de trecut, cu OM, Braga si S'oton. Macar sa aducem publicul iesean la stadion (sunt curios daca putem juca acasa in grupe) si sa facem ceva bani si coeficient.

Traian-Stoica_-Inbox2810a07cd13123bd.png

Traian-Stoica_-Inbox-2f30de819a0bced44.png

O gramada de jucatori care au parasit in aceasta vara Iasiul, majoritatea liberi de transfer sau imprumut. Pe la finalul luni Iulie am primit o oferta pentru Mihai Roman pe care l-am lasat sa se intoarca la Botosani pentru 180K. Iar cand cu aducerea lui Adrian Rus pentru si mai multe optiuni in linia de fund am crezut ca am incheiat transferurile, am primit o oferta la BATE Borisov pentru Kizito de circa 750K. Am tot negociat pentru el si am urcat pana la un milion, perioada in care l-am luat si pe Paun ca inlocuitor, pus pe lista de transferuri de CFR. Si apoi pentru ca mai aveam un singur strain in echipa am fortat echipa 100% romaneasca din vara asta, cu parere de rau l-am dat pe Flores la Astra pe nici 100k (nu voia nimeni altcineva sa il ia) si l-am adus in loc pe alt jucator aflat pe lista de transferuri - Ovidiu Popescu de la FCSB. Triplu succes - profit la transferuri, echipa intarita si 100% romaneasca.

Politehnica-Iasi_-Transfer-Historyd00fc1cb76f25ac4.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Felicitari pentru calificarea in grupe :) Frumoasa performanta pentru cariera ta :D 

Cum arata Mihai Gusu ala ? Sa imi zici cum se misca si Robert Grecu. Am avut vreo 2-3 ocazii sa il iau la Csikszereda dar nu mi-au placut atributele lui 😕 

Link to comment
Share on other sites

Cand am debutat in grupele Europa League cu o victorie acasa cu Marseille (totusi greu de crezut ca nu s-ar umple stadionul la un asemenea meci), am sperat ca putem face surpriza in grupa, dar deplasarile in Anglia si Portugalia ne-a adus cu picioarele pe pamanat, dar si pe ultimul loc in grupa. In campionat lucrurile au mers mult mai bine, pierzand puncte doar intr-un egal la Sfantu Gheorghe (CV), iar in rest am batut inclusiv in deplasare la Craiova. Suntem pe locul 1 drept urmare dar CSU e destul de aproape si daca isi castiga restanta si VIitorul vine acolo. Dupa meciul cu O.M. am avut deplasare la Cugir in cupa, si am zis ca baieti sunt destul de obositi asa ca am bagat ceva rezerve. Rezultatul? O infrangere rusionasa care ne scoate din competitie contra unei echipa de liga a 3a. E pacat ca nu putem sa ne aparam trofeul, dar putem sa ne concentram pe campionat acum.

Politehnica-Iasi_-Senior-Fixtureseba52cab53122f9b.png

Liga-I_-Overview-Profile5a23483963a4686b.png

UEFA-Europa-League_-Overview-Profile9c8cce775c72cc96.png

Financiar  nu am stat niciodata mai bine, cu o balanta a clubului acum de peste 6 milioane, si chiar daca in ultimele luni am pierdut ceva banuti, pe ansamblu suntem pe un trend crescator la nivelul clubului de cand am preluat fraiele la Iasi.

Traian-Stoica_-Inbox4a9253784afcc53c.png

On 11/30/2018 at 5:59 PM, Raulic said:

Felicitari pentru calificarea in grupe :) Frumoasa performanta pentru cariera ta :D 

Cum arata Mihai Gusu ala ? Sa imi zici cum se misca si Robert Grecu. Am avut vreo 2-3 ocazii sa il iau la Csikszereda dar nu mi-au placut atributele lui 😕 

Robert Grecu e foarte bun ca backup pentru ca poate sa ocupe si AML si AMR si la noi de fiecare data cand a venit randul lui sa joace a facut-o destul de bine (ba chiar a si marcat un pic dupa cum se vede din meciuri). In schimb Gusu ala e o dezamagire totala, am crezut ca venind din Italia e fundas de fier, dar mare teapa :)

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Raulic said:

Il mai ai pe Selymes ca DoF ? :D Sau i-ai taiat din atributii ?

Vad ca tu nu intri in clinch-uri cu finantatorul echipei, treaba merge bine, primarul e multumit.

Pai eu am muscat din ei de cum am ajuns la echipa si de aia nu am probleme. Nu doar Selymes inca e la club (sincer nu am gasit un DOF mai bun de 3 stele sa vina la Iasi) dar si Ambrosie e inca chairman. Doar fantele ala de Bahlui, Sabo nu e pe la club. Nu am avut probleme cu conducerea pana acum, ba chiar au bagat toti banii la timp :)

Link to comment
Share on other sites

Dupa cum era de asteptat, nicio sansa de calificare din grupele europene. Nu doar noi care am terminat ultimii in grupa, dar nici CFR nici Viitorul nu au facut vreo branza, ratandd califciarea (iar Viitorul a terminat pe 3 doar pentru ca au avut albanezi in grupa si au pierdut aia toate meciurile). In campionat din nou doua luni fara infrangere, cu  mai multe egaluri decat victorii insa. Dar asta nu ne deranjeaza prea mult, terminam anul calendaristic pe primul loc dupa ce am invins pe Craiova acasa. 

Politehnica-Iasi_-Senior-Fixturesc027737df903923d.png

Liga-I_-Overview-Profile934dfd279aad5528.png

O veste buna si una proasta la final de an: sezonul lui Cobrea s-a cam terminat, si era totusi portarul nostru titular. Cu toate astea cred ca Axinte poate sa faca fata in poarta. Iar conducerea mi--a propus o prelungire a contractului pe care am acceptat-o imediat.

Traian-Stoica_-Inbox248835f19e321467.png

Traian-Stoica_-Inbox-372ebe15be7defc8f.png

Au inceput lucrarile si pentru o imbunatatire a facilitatilor de juniori, si au mai intrat niste bani de la transferul lui Qaka. Se pare ca toate lucrurile merg (cel putin financiar) foarte bine la Iasi. Sa speram ca si sportiv ne putem ridica la acest nivel si sa facem o figura frumoasa in play-off, si de ce nu, sa visam la titlul de campioni.

Traian-Stoica_-Inbox-2b19c5e66be2a2065.png

Traian-Stoica_-Inbox-453e512c8a4f01f3a.png

Link to comment
Share on other sites

A fost suficient sa perdem meciul de la Giurgiu cu Astra si Craiova a terminat sezonul regulat pe locul I. Intram in playoff in formula Craiova, Iasi, Viitorul, Dinamo, Steaua si Astra, dar la momentul actual pare ca doar primele trei au sanse reale la titlu.

Politehnica-Iasi_-Senior-Fixtures5870add00b8ad0cb.png

Liga-I_-Overview-Profile6965d4db4e5af8cb.png

Liga-I_-Overview-Profile-21c60b19519c6315d.png

Stiti cum toamna aceasta au venit la Iasi echipe ca Marseille, Southampton si Braga? Ei, lumea nu prea s-a inghesuit sa le vada. In schimb, au venit peste 9000 de oameni (nou record al clubului in FM) pentru a vedea derbiul cu Botosani din ultima etapa. Asta da rivalitate regionala! :)

Traian-Stoica_-Inbox-3313ca879f9b62b13.png

La capitolul transferuri in aceasta iarna, doar Dandea care avea deja 33 de ani si nu mai prindea echipa prea des, iar cand am vazut ca erau interesate niste formatii din lumea araba de el i-am dat drumul baiatului ca sa incaseze si el cativa ani de salariu din ala mare. Au venit si chinezii dupa Chelaru, dar deocamdata e netransferabil chiar si pe sume mari (sper sa nu faca conducerea vreo surpriza aici), pentru ca e indispensabil in playofful ce urmeaza.

Traian-Stoica_-Inbox-287631c50bda58a8c.png

Traian-Stoica_-Inbox586c03f6242356a4.png

Link to comment
Share on other sites

Nici  nu stiam ca exista competitia asta, dar se pare ca am castigat-o. Sincer, pare o liga a saracilor care nu au avut bani sa isi faca echipa a doua prin Liga a IIIa. Si nici nu aveam decat 6-7 jucatori foarte tineri in lotul rezervelor, dar se pare ca restul (inclusiv marile academii Dinamo si Viitorul?) sunt mai varza decat noi.

Traian-Stoica_-Inbox-23085976c351a2b5c.png

Reserves_-Overview-Profile812264ccc1813cae.png

Link to comment
Share on other sites

Un titlu FURAT de FM si care ne face sa incheiem cariera aici plini de frustrare (dar totusi bucurosi ca integritatea fizica a laptopului nu a avut de suferit). Am mers cap la cap cu CSU Craiova pana in ultima etapa din playoff (nici meciurile directe nu au reusit sa ne departajeze), am recuperat cele doua puncte care ne desparteau si am terminat ambele cu 51 de puncte. Situatie in care POLI IASI trebuia SA FIE CAMPIOANA, pentru ca CSU a beneficiat de rotunjirea in plus la injumatatirea punctelor.

Extras din ROAF Articolul 29 - "În situația în care, la finalul play-off-ului sau play-out-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5."

Dar se pare ca lucrurile nu se intampla ca in realitate, ei au luat campionatul si noi mergem... nu mai mergem nicaieri, ca nu mai are rost. E timpul sa luam o lungaaa pauza de FM.

Politehnica-Iasi_-Senior-Fixturesef85580256452f84.png

Liga-I_-Overview-Profiledb1c99f09d2333d5.png

Liga-I_-Overview-Profile-28ed5e86d27b2e085.png

Liga-I_-Overview-Profile-21c60b19519c6315d.png

Over and out.

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Oaa, ce urat :( Sa inteleg ca nu te multumeste locul 2 ...

Stii care e problema ? Ca acel criteriu nu cred ca a fost implementat in FM. Din cate vad in versiunea full-fat primul criteriu e "Half Points" ... ceea ce suna aiurea rau. Mai pe scurt, Craiova a castigat titlul pentru ca a avut mai multe puncte dupa injumatatirea de puncte.

Sunam la TAS ?

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur
23 hours ago, kevinluci said:

Nici eu nu stiam ca exista liga rezervelor. @ovidiu10?

Nu exista nicio Liga a rezervelor in database si nici nu am cerut sa implementeze una. Eu din ce am vazut in varianta full nu apare aceasta competitie. Poate verifica cineva daca apare si in varianta full acest campionat al rezervelor?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ovidiu10 said:

Nu exista nicio Liga a rezervelor in database si nici nu am cerut sa implementeze una. Eu din ce am vazut in varianta full nu apare aceasta competitie. Poate verifica cineva daca apare si in varianta full acest campionat al rezervelor?

O fi ramas in Touch ca rest din editiile anterioare. Se pare ca noi astia cu Touch-ul suntem mai speciali oricum, de ex am jucat in Liga I fara niciun jucator U21! Acum ii si inteleg un pic, campionat de 2 lei, vanzari de 2 lei, interes pentru liga la sediul FM de 2 lei. Oh, well...

Link to comment
Share on other sites

Dupa cum am promis, nu doar ca mi-am dat demisia, dar am si plecat din Romania si dezactivat ligile. Pentru ca nu pot juca in tarile arabe sau asia, am incercat sa gandesc realist: unde are sanse un antrenor roman sa ajuga intr-un campionat mai bun? Asa ca am incarcat Grecia, Turcia, Rusia si Ucraina (doar primele ligi din ambele) pentru a vedea daca apare ceva. Iar pe 20 Iunie cand am trecut in noul sezon in unele dintre tari au aparut si primele pozitii libere. Now we wait.

Traian-Stoica_-Job-Centre1379fa2f0633c6d2.png

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy