Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


[Ro] [Metaloglobus] - Mai exista fotbal in Bucuresti


Muttley

Recommended Posts

DJaMD.png

Bun venit la topicul dedicat carierei pe termen lung in Romania de anul acesta. Alegerea clubului a presupus ceva eforturi, dar pana la urma cred ca am gasit echipa perfecta: cu o vitrina de trofee complet goala. Mai mult, cu niste frati mai mari pe langa care e destul de greu sa te afirmi (cred ca se incadreaza la "big brother challenge"). De aceea, obiectivele pentru cariera cu mica echipa din cartierul Pantelimon sunt in primul rand de a ne bate cu Steaua si Dinamo, de a aduce un trofeu la club si daca timpul ne permite sa scoatem un pic capul si prin Europa. Istoria clubului e destul de confuza si nici internetul nu m-a ajutat prea mult. Dar o sa scriem noi o istorie noua, in frunte cu managerul Bucur Ciobanu (sic!).

Facilitatile si finantele clubului nu ne dau prea mari sperante: un stadion minuscul, de doar 350 de locuri (situat mai mult in camp decat in oras, iar daca dam mingea prea tare ajunge in lac), "poor" pentru antrenament si tineret, bugetul de salarii pe rosu. Ce mai, nimic de care sa fim optimisti. Poate doar echipamentele care mi se par foarte dragute (dar probabil o sa le schimb cu verde pentru acasa).

DJJRU.png

DJB5p.png

DJnTo.png

In schimb, lotul de jucatori este unul peste asteptarile mele. Pare ca avem calitate (dar cu Gigel Coman ca asistent poate ar trebui sa verific totusi lucurile prin meciuri, nu neaparat sa il cred pe cuvant), dar cel mai important, e destul de extins numeric (incat nici nu au incaput toti in printscreenuri), cu multi jucatori si la echipa a doua. Chiar un pic prea multi pentru gusturile mele asa ca o sa incerc sa mai scapam de cei care nu au viitor la club. De asemenea, destul de multi imprumutati, dar unii dintre ei sunt importanti si o sa ii pastram acest sezon. Avem si doua afilieri, cu Astra si Steaua care ne pot aduce jucatori imprumut gratis. Cu tot lotul nostru bun si suntem cotati ca principalii candidati la ocuparea locului 20 (350 la 1 pentru castigarea ligii II), mult departe de favoritele UTA, Pandurii, Hermannstadt si Dunarea).

DJHaM.png

DJpII.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Dupa cum am spus, suntem destul de multumiti de lotul avut la dispozitie, asa ca in prima perioada de transferuri nu au venit decat 2 oameni la echipa: un portar Logofatu pe o pozitie pe care aveam deficit mare si Pham de la Steaua, adus pentru postul de fundas dreapta, dar care poate sa acopere si un post de mijlocas defensiv. La capitolul plecari, 9 jucatori parasesc echipa (si mai sunt 4 pe lista de transferuri dar pe care nu ii vrea nimeni). Se pare ca Sirineasa a facut o adevarat colonie pentru ca a preluat nu mai putin de 5 jucatori de la noi.

DJd8H.png

Un presezon destul de aglomerat, cu 7 meciuri jucate, din care 3 castigate si patru pierdute (incredibil dar am pierdut 2 meciuri contra unor formatii din ligi inferioare). Ma ingrijoreaza un pic rezultatele dar nu am decat sa le pun pe seama rotatiei puternice pe care am aplicat-o in aceste meciuri, tocmai pentru a incerca sa cunosc jucatorii si sa vedem ce formatie e cea mai potrivita. Am pornit cu ideea sa jucam un 4-4-2 clasic, dar momentan cred ca o sa ramanem la un 4-1-2-3 DM wide pentru ca lotul e cam construit pentru asta.

DJcA7.png

Asteptarile pentru acest sezon sunt destul de realiste: sa ne luptam contra retrogradarii. Dar eu cred ca putem un pic mai mult de atat, dupa o privire aruncata si pe celalalte loturi sunt increzator ca nu vom aveam probleme sa ne clasam undeva la jumatatea clasamentului. Cupa Romaniei e doar un bonus si sper sa mergem cat mai departe, sau suficient de departe pentru a intalnii macar un "grand" al campionatului.

DJghk.png

P.S. Habar nu am cu ce urare as putea sa inchei? Parca Forta Metaloglobus suna aiurea. Hai Metalo? Avanti verdi-celesti? Eh, o sa avem timp sa ne gandim si la cantecele galeriei, mai mult ca sigur o sa treaca o gramada de ani pana sa avem una.

Link to comment
Share on other sites

Un debut de sezon aproape perfect, dupa ce in prima etapa am castigat intr-un meci in direct la TV in deplasare la Sibiu. A urmat o remiza plictisitoare acasa cu FC Arges si inca trei victorii consecutive cu Ripenasia, Afumati si Luceafarul Oradea. Singura infrangere a venit destul de categoric, acasa cu ASA Targu Mures. Madalin Martin (da, fostul rapidist) e principalul nostru om de gol, si cu ajutorul lui suntem pe locul 3, in spatele celor doua formatii retrogradate din Liga I, dar situatia e destul de stransa la varful clasamentului, ca si la coada lui, unde Foresta ocupa ultimul loc.

DmlkA.png

DmzB2.png

Vestile bune continua sa vina, nici nu stiu ce sa facem cu atatia abonati - 65! Desi, cred ca e un pic nerealista si aceasta cifra, ma indoiesc ca exista notiunea de abonament in liga a 2a. Sau eventual poate doar la echipe mai din vest ca ASU Poli, Ripensia sau UTA. 

Dt3uW.png

Echipele romanesti se descurca destul de bine in acest sezon din cupele Europene, nu mai putin de 3 dintre ele ajungand in grupele competitiilor. Cumva Steaua s-a calificat in Champions League (trecand de Plzen si Dynamo Kiev), insa are o grupa infernala: Bayern Munchen, Manchester City si Napoli. Se zvoneste ca au inchiriat deja un spatiu de depozitare pentru toate golurile pe care o sa le incaseze. In Europa League mai avem doua formatii, campioana Viitorul ajunsa si ea intr-o grupa aproape imposibila (Hertha Berlin, Athletic Bilbao si Girondins Bordeaux) in timp ce Astra mai are totusi de doi eurocenti sperante intalnin pe Vitesse Arnhem, Zenit St. Petersburg si Plzen.

DtTQq.pngDtwKC.png

Link to comment
Share on other sites

Multumesc, sper sa putem sa ramanem acolo sus. Poate o sa  ne suprinda insa echipele romanesti, cel putina una dintre ele a inceput binisor... Iar pe noi ne bucura deocamdata pentru ca si Astra si Steaua ne sunt parent afiliati, pana mai crestem daca le merge lor bine poate mancam si noi la masa :). O sa postez si despre tactica la finalul sezonului.

Link to comment
Share on other sites

In Septembrie am continuat parcursul relativ bun, cu doar o infrangere (chiar daca una categorica - 3-0 in deplasarea cu UTA). In rest, doua victorii, cu Dacia Braila lui @Cdu92 si Balotestiul lui @HesseLinK, dar si doua egaluri plictisitoare la Calarasi si acasa cu Academica. Ne mentinem totusi pe locul 3, chiar daca liderii s-au schimbat, acum UTA si CS Mioveni fiind pe locurile promovabile.

Dt2ko.png

Dtu7p.png

A fost o perioada de transferuri atat de plictisitoare (cel mai multi bani a cheltuit Viitorul - 0), incat in liga I doar un transfer mai de doamne ajuta, Steaua vanzandu-l pe Junior Morais in Brazilia, iar in locul lui aducandu-l pe Arthur Boka, care probabil are 123 de ani avand in vedere ca il stiu in FM de cand lumea. In liga a IIa plictiseala a fost si mai mare, de doua dintre transferurile noastre libere la Sirineasa au ajuns la highlight, iar cea mai activa a fost Afumatiul care a adus cinci jucatori.

DtsxO.png

DtNBM.png

Link to comment
Share on other sites

Era inevitabil sa vina si o luna mai putin buna. In primul rand Sibiul ne-a intors favoarea din debutul sezonului si ne-a eliminat din Cupa Romaniei chiar din primul tur in care am intrat, castigand cu 2-0 la noi acasa intr-un meci pe care l-au dominat complet. Ca urmare am avut un recul si in campionat, facand 1-1 acasa cu Mioveni, iar apoi doua penaltiuri (jur ca nu avem niciun arbitru in conducere) transformate de Martin ne-au adus 4 puncte cu moldovenii (Miroslava si Foresta), terminand luna in genunchi, cu un 2-2 obtinut nemeritat acasa cu Chindia gratie unui gol in ultimele minute. 

Am cazut pe locul 4, dar uitandu-ma cine e in fata noastra: Arad, Sibiu, Timisoara, nu sunt atat de dezamagit. Mai ales ca distanta in puncte nu e chiar atat de mare. Si oricum pare evident deja ca nu trebuie sa ne facem prea multe griji in privinta retrogradarii, avand deja aproape dublu decat prima echipa care cade. Totusi, jocul nostru de luna aceasta a fost un pic dubios, fiind dominati aproape in fiecare meci.

Dvynt.png

Dv3c4.png

Link to comment
Share on other sites

Wow. Pur si simplu wow. Cand un jucator iti inscrie cate 4 goluri pentru 2 meciuri la rand, si apoi inca o dubla si inca 1, ajungand la 11 goluri in 6 meciuri jucate e clar ca acel jucator cam duce echipa in spate. Practic fara golurile lui aveam doar o victorie, pe cand asa am reusit sa le demolam pe Olimpia si ASU Poli, precum si victorii concludente cu Pandurii si Snagov. In luna decembrie au fost si primele doua etape din retur, din care am scos doar 2 puncte acasa. La varf situatia ramane in continuare stransa, cu noi, UTA si ASU Poli la 41 de puncte, dar si Sibiul si Mioveniul relativ aproape.

DCRhU.png

DC2AD.png

Performantele din luna Noiembrie au adus primul trofeu individual, managerul lunii. Se pare ca conducerea nu a fost insensibila si mi-a propus imediat prelungirea contractului, pe care am acceptat-o imediat fara nicio negociere.

DCuRM.png

DChIo.png

Pentru cei care intrebau de tactica, cam asa arata formatia noastra tip (cand nu e afectata de accidentari sau suspendari). Fata de tactica standard Martin joaca Poacher iar Ghenovici Inside forward in loc de winger, iar Raileanu e ball-winning midfielder cu support duties. Fundasii laterali sunt cand suport cand defend in functie de adversar. Mentalitate standard si formatie flexibila, nu sunt vreun mare as al tacticii.

DC9qI.png

Pentru cei care se intrebau de rezultatele echipelor romanesti in grupe: Steaua a terminat ultima, cu 1 punct in grupele Champions League; Viitorul a terminat ultima, cu 1 punct in grupele Europa League, acolo unde Astra a facut 8 puncte, si a terminat pe 2, calificandu-se alaturi de Zenit in primavara. 

P.S. Multumesc tuturor pentru comentarii si incurajari, m-au motivat sa fac un maraton FM astazi.

Link to comment
Share on other sites

  • Romania Research Team

Pe Raileanu il stiu dintr-o cariera LLM in Ro, era un CM decent. Vad ca si la tine e cel mai bun mijlocas. 
Pham parca nu confirma la nicio echipa. Aveam sperante mari pt el in anii trecut, cand era vedeta la PRO TV.

Martin ma asteptam sa aiba AVR peste 8, e dubios ceva acolo :))

Succes!

Link to comment
Share on other sites

O perioada destul de linistita de iarna, in care ne-au mai parasit doi jucatori ce erau la echipa a doua, Frank Bakalli a plecat la Balotesti iar Abdul Gafaru Nasiru la Hearts of Oak (acolo unde a si fost imprumutat in toamna). Ambii au plecat gratis. La veniri, doar Robert Geanta care oricum era imprumut la noi, dar pentru ca intrase in ultimele 6 luni acum l-am semnat contract permanent din vara. Niste amicale foarte tari aranjate de Gigel Coman cu Steaua si Zenit in care am umplut stadionul (cat de greu era asta?) dar am si luat bataie la 0. Ne-am revenit usor pe final cu echipele de liga a 3a. Situatia noastra financiara nu arata deloc bine, suntem pe rosu, in principal datorita salariilor care sunt peste bugetul stabilit de cand am prelungit in iarna niste jucatori.

DbTU4.png

DbwK5.png

P.S. Spuneam de Astra ca s-a calificat in primavara. Ei bine, nu au avut deloc noroc la tragerea la sorti, picand cu Borussia Dortmund. Baietii s-au concentrat insa si au reusit sa obtina un 0-0 in tur ce le dadea sperante la calificare. Doar ca in retur s-a intamplat asta, deci adio echipe romanesti in Europa.

Link to comment
Share on other sites

  • Romania Research Team

La o cariera începută ca antrenor basic (FM17), de L4, am ajuns, ușor ușor, la naționala SUA.

Pulisic și cu un regen erau oamenii care m-au dus la mondial. Of, ce dor mi s-a făcut de cariera aia. :(

Ideea e că știu ce zici, e sculă.

Link to comment
Share on other sites

Un sfarsit de luna februarie si o luna martie destul de aglomerate, cu nu mai putin de 8 meciuri, si cu un bilant de 4V-1E-3I. Ramanem in continuare dependenti de Martin si Raileanu, care practic cara echipa in spate cu performantele lor. Suntem pe locul 2, dar avem doar 1 pct avans fata de Sibiu si Poli. Cu doar 9 etape inainte de finalul sezonului lupta va fi destulde stransa, desi pare ca UTA a evadat un pic din pluton in castigatoare. Avem un program destul de echilibrat si sper sa reusim sa ne mentinem pozitia, pentru o promovare istorica in prima liga.

Metaloglobus-Bucureti_-Senior-Fixtures.png

Liga-II_-Overview-Profile.png

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, kevinluci said:

Cine duce UTA in spate?

Pai in primul rand defensiva: Grahovac are o medie foarte buna (cam 1 gol primit pe meci) iar Ciuca - Scutaru - Manea - Burla joaca cam mereu foarte bine (Burla are cel mai mare rating la ei). In atac Curtuius cam e de baza. Dintre tineri Jorza si Stahl ce merg si joaca regulat.

Cam pare ca ne sufocam pe final de sezon si cu presiunea promovarii pe umerii nostri. Pentru ca am avut nu mai putin de 3 meciuri in care nu am reusit sa marcam, si am scos doar 2 puncte din ele (Calarasi si Foresta), in timp ce la Mioveni am luat o bataie zdravana. Mai grav este ca si Dunarea Calarasi si Mioveni s-au apropiat la doar 5 puncte de noi. Am avut oarece noroc cu victoria cu Miroslava, dar si ca Sibiul a mers la fel de prost ca noi, si am ramas pe locul 3 de baraj, dar in ritmul acesta imi e teama sa nu ratam pe final. Cumva luna aceasta ne-am salvat si matematic de la retrogradare, dar se pare ca niciun jucator nu avea prevazute bonusuri in contract pentru asta. Asteptam luna urmatoare cu interes si speranta de a reusi sa legam cateva victorii, astfel incat sa ne pastram macar locul de baraj.

Metaloglobus-Bucureti_-Senior-Fixtures97ec0c8754ca4f64.png

Liga-II_-Overview-Profilec5e8592efe636b7a.png

Bucur-Ciobanu_-Inboxe55c10bc9a1b0761.png

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy