Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Noul Sistem Competitional Romanesc 2015 (Nscr 2015)


Alexandru H.

Recommended Posts

In teorie, NSCR2015 e terminat de prin iulie, cand l-am scris de mana, pe hartie. Astept 7 noiembrie pentru ca editorul sa-si faca aparitia dar chiar si asa am dorit sa incep acest thread un pic mai devreme. Si asta pentru ca am finalizat manualul sau oficial (e posibil sa fie niste modificari in versiunea finala, dar 99% din ce am aici va fi valabil si atunci).

Puteti sa-l cititi aici.

Noutati mai vechi sau mai noi:

Noul Sistem Competițional Românesc 2015, sau NSCR 2015 pe scurt, e cel mai popular mod românesc pentru jocul “Football Manager 2014”. Cu peste 15.000 de modificări, patchul urmărește crearea unui sistem logic, coerent, consistent și distractiv pentru România. Fie dacă joci cu Steaua sau cu CAO Oradea, experiența e mereu satisfăcătoare.

  • O structură competițională nouă, formată din 7 niveluri și 20 de divizii și sub-divizii.
  • Structura competițională are 240 echipe.
  • România are 8 cupe/supercupe, din care 6 sunt noi. Intenția a fost ca fiecare echipă să poată evolua în două cupe/sezon.
  • Modelarea atentă a granițelor fiecărei competiții prin crearea a patru zone regionale: Moldova-Bucovina, Muntenia-Dobrogea, Oltenia-Banat și Transilvania-Crișana. Practic riscul ca o echipă din Moldova să ajungă într-o divizie inferioară din Oltenia e aproape nul.
  • Echipele alese au fost selectate în funcție de reputație, poziția în actuala structură competițională și așezare geografică. Practic toate orașele cu populație peste 10.000 de locuitori au acum echipă în acest sistem; echipele rurale au fost extirpate.
  • Au fost eliminate echipele II/B (cele care existau). În locul lor a fost creată o ligă paralelă de echipe de rezervă, după model englezesc, la care au acces toate cele 240 de formații.
  • Toate competițiile au premii în bani. Mai mulți sau mai puțini.
  • Divizia Regională (nivelul 7 competițional) e format în proporție de 50% de echipe dispărute și care au reprezentat ceva pentru trecutul fotbalistic românesc. Veți avea posibilitatea să jucați cu foste campioane (Venus, Chinezul, Unirea Urziceni, FC Argeș, Olympia București), câștigătoare a Cupei României (Progresul) dar și echipe emblematice pentru zona lor (Corvinul, FCM Bacău sau Fepa 74 Bârlad). Sunt echipe ce nu există nicăieri în campionatul default din FM 2014.
  • Derbiuri implementate pentru fiecare din cele 240 de echipe.
  • Sistem media complet pentru România. Pe lângă ziare, televiziuni sau posturi de radio centrale, am implementat câte un ziar/website pentru fiecare județ, un anuar al fotbalului românesc, 2 bookmakeri autohtoni, firme de echipament sportiv etc.
  • Modificări etnice în cadrul unor localități, mai ales din Harghita/Covasna, conform ultimelor recensăminte.
  • Modificări în cadrul sistemului de promovare/retrogradare. Fiecare ligă are 12 echipe și e pe sistem playoff/playout: dupa 22 de meciuri, liga se va împărți în 2 zone, a șase echipe, și se vor mai juca încă 10 meciuri per formație.
  • Nou sistem de individual și collective awards. Ligile I, II și Diviziile A/B au câte 10 awards de final de sezon, final de lună și final de săptămână. Am inclus și un Romanian Player of the Year Award pentru cel mai bun fotbalist de naționalitate română a anului (este un premiu neinclus în jocul de bază, cel conferit de Gazeta Sporturilor anual – veți găsi acolo lista completă a tuturor jucătorilor ce au primit acest premiu, de la Nicolae Dobrin încoace), cât și un Romanian First League Referee of the Year Award.
  • Am impartit Romania in 20 de regiuni. Acestea corespund unui judet (Bucuresti, Prahova, Ilfov), doua judete (Bacau-Vrancea, Olt-Dolj etc.) sau trei judete (Iasi-Vaslui-Botosani etc.). Fiecare regiune are 12 echipe. Asta inseamna ca am renuntat la obsesia pentru cat mai multe echipe pentru o viziune calitativ superioara. Cele 240 de formatii apartin doar oraselor peste 10.000 de locuitori (cu 2, 3 exceptii notabile) si sunt imbunatatite cu stadioane, echipamente si rivalitati proprii.
  • De departe cele mai mari imbunatatiri se observa in campionatele de juniori. Fiecare echipa U19 va juca in campionatul regional, denumit dupa o figura istorica a regiunii (Avram Iancu, Mircea cel Batran, Dimitrie Cantemir etc.), cu cele 11 echipe din zona respectiva. Steaua Juniori va juca permanent cu Rapid Juniori, Dinamo, Sportul Studentesc, Progresul si restul de echipe bucurestene la acest nivel. Va putea, de-asemenea, evolua intr-o cupa regionala, alaturi de echipele din 5 regiuni (Cupa Juniori Est, Vest, Sud sau Nord). Si, in final, participa la o Cupa Nationala de Juniori, cea mai importanta competitie pentru jucatorii tineri din Romania. Pur si simplu, am extins limitele fotbalului juvenil pana la maximul posibil al editorului.
  • Si campionatul rezervelor a suferit schimbari, formatiile de rezerve evoluand in 20 de divizii regionale distincte.
  • Noi premii pentru juniorii si antrenorii ce evolueaza in Cupa Nationala de Juniori.
  • Toate echipele de rezerva si de juniori au fost redenumite (ex. Steaua II si Steaua Juniori).
  • Niste inadvertente ale bazei de date.
  • Plus o multime de alte modificari...
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • MentholBoy

FC Vaslui o să fie acolo unde este şi în realitate? Liga a 4-a, dacă nu mă înşel. Din ce ştiu acum e finanţată de suporteri. Sportul joacă tot în Liga a 4-a.

Echipele sunt deja in baza de date. Atletico Vaslui si SC 2002 Vaslui plus Sportul

Link to comment
Share on other sites

Domnule Petrica, mi-am văzut de treaba mea pana acum pe forumul asta, am făcut și eu facepack-uri, am dat banii pe joc, ca tot muritorul de rand. Și eu îmi doresc sa joc nscr-ul pentru ca îmi place conceptul, și sunt nerăbdător. Dar modul în care pui tu problema ma deranjează pe mine, pentru ca sunt sigur ca nu ai cea mai mica idee cat timp trebuie dedicat acestui proiect (sunt sigur ca nici eu nu cred ca apreciez exact durata necesara realizării lui). Pana la urma Alexandru împarte cu noi ceva ce el a creat în timpul lui liber și care necesita o pricepere și un efort intelectual pe care multi nu l-ar face. Și am văzut întâmplător ca îți mai asumi și merite necuvenite, furând munca altora, rușinica Petre. Și ca tot e ziua României cine Dumnezeu își zice Petrica cu y. Sa ști ca din cauza la o adunătură de P3trycy am plecat și eu din România. Scuze pentru off-topic. Alexandru aștept încă cu nerabdare ;)

Link to comment
Share on other sites

Mi-e cam jena sa intru pe topicul asta.

Am fost si ocupat dar parca nu am facut inca click cu jocul asta. Azi voi termina partile care imi iau cel mai mult timp de lucru si maine vreau sa testez cum trebuie modul. Dureaza mai mult pentru ca am trecut prin fiecare echipa cu un pieptene pentru a aranja treburile ce nu-mi plac (lipsa stadioanelor, lipsa rivalilor, redenumirea echipelor de rezerva si juniori etc.). E un efort agasant si te cam saturi de felul in care fotbalul romanesc apare - in lipsa comunicatelor gaunoase de presa sau a rezultatelor, vezi haosul in care e acest sport in Romania.

Nu voi face schimbari la nivel de jucatori. Nu ma pricep si nu e locul meu. Puteti modifica in voie acest mod pentru a-l avea si pe Ianis Hagi acolo.

PS. Petryca, take a sip of "sit tight and wait it out".

Link to comment
Share on other sites

Mi-e cam jena sa intru pe topicul asta.

Am fost si ocupat dar parca nu am facut inca click cu jocul asta. Azi voi termina partile care imi iau cel mai mult timp de lucru si maine vreau sa testez cum trebuie modul. Dureaza mai mult pentru ca am trecut prin fiecare echipa cu un pieptene pentru a aranja treburile ce nu-mi plac (lipsa stadioanelor, lipsa rivalilor, redenumirea echipelor de rezerva si juniori etc.). E un efort agasant si te cam saturi de felul in care fotbalul romanesc apare - in lipsa comunicatelor gaunoase de presa sau a rezultatelor, vezi haosul in care e acest sport in Romania.

Nu voi face schimbari la nivel de jucatori. Nu ma pricep si nu e locul meu. Puteti modifica in voie acest mod pentru a-l avea si pe Ianis Hagi acolo.

Daca te putem ajuta cumva, let us know. Zi-ne ce ai de cumparat pentru sarbatori, si ne ocupam, tu lucreaza acolo in editor, iar noi trimitem cozonacii si sarmalele cu Fan Curier-ul.

Just kidding, merci fain pentru toata munca pe care o depui. Ai o salata de boeuf de la mine, asa in spiritul sarbatorilor! :xmas:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy