Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Mark Velle, Exact Ca Un Ceas Elvetian


VGEOR

Recommended Posts

businessman.jpg

Nascut in Berna, in 1970, intr-un orasel mic, numit Lugano. Tatal sau era englez, iar mama sa elvetiana. Parintii lui erau profesori de limba italiana, la o scoala locala. La varsta de 10 ani Mark s-a mutat impreuna cu familia intr-un oras aproape de Napoli, numit Afragola.
La varsta de 15 ani, se apuca de fotbal legitimandu-se la o echipa de amatori din Afragola. Fizicul il ajuta sa fie foarte polivalent, astfel putea sa joace orice post pe banda dreapta. Avea un potential, bun, insa doar pentru o liga de amatori. La 17 ani, Mark afla ca are astm si nu mai isi mai poate continua cariera.
Odata cu terminarea studiilor devine profesor de sport si se muta in Oman, unde incepe sa profeseze. Datorita faptului ca ii placea fotbalul foarte mult, face o grupa de fotbal, cu elevii din scoala la care era profesor si organizeaza impreuna cu alti profesori un campionat de fotbal. Fiind un stat foarte bogat si civilizat, competitia a devenit din ce in ce mai serioasa si mai bine sponsorizata de parinti si de scoli. La 25 de ani Mark Velle este angajat ca antrenor la grupa U17 a echipei Al Itihad, un club foarte important din Asia. Mark Velle face o treaba excelenta remarcandu-se la un turneu intre grupele U17. Grupa sa reusind sa castige turneul in fata unor echipe ca Napoli, Galatasaray, Ajax, Chelsea si Anderlecht. Imediat dupa terminarea turneului, doua dintre echipele prezente la turneu iau legatura cu Mark Velle, si anume Napoli si Anderlecht. Dorind sa se intoarca inapoi acasa, accepta oferta celor de la Napoli pentru postul de antrenor la grupa U17.
Dupa trei ani petrecuti la Napoli U17, in care a castigat campionatul de doua ori, iar la echipa au fost adusi foarte multi tineri talentati, Mark Velle devine antrenor profesionist, primind un contract de antrenor la prima echipa. Timp de patru ani a facut mai multe cursuri de antrenorat.
Dupa ce Walter Mazzari termina un campionat destul de bun, clasand echipa pe locul 4, acesta accepta postul de Manager la Tottenham Hotspur.
Mark Velle isi depune CV-ul pentru postul de Manager, specificand ca a cunoscut multi jucatori tineri la turneele de juniori, din trecut si ca are niste planuri foarte bine puse la punct. Acesta primeste o scrisoare de recomandare de la Scoala de Antrenori din Milano.
Odata cu Mark si-au mai depus CV-ul si alti antrenori italieni, mai mult sau mai putin cunoscuti.
Pe data de 1-iulie-2010, Mark Velle este numit in functia de Manager la echipa S.S.C. Napoli.

Mark Velle este un Manager foarte creativ, spontan si modern. Are o relatie de prietenie cu toti jucatorii, ii trateaza in mod egal, stie cum sa-i motiveze, cum sa-i certe si cum sa-i felicite. Este foarte diferit de alti Manageri si nu se potriveste unui tipar. In conferintele de presa este foarte deschis, foarte sincer si degajat. Este un tip care duce o viata foarte sanatoasa, inainte de inceperea antrenamentului de dimineata, Mark ajunge la Stadion cu o ora inainte si isi incepe propriul antrenament, pe care-l respecta de ani buni. Tot timpul isi apara jucatorii si stie cum sa-i castige de partea lui. Stie sa vada potentialul unui jucator, insa, daca un reporter ii pune o intrebare neadecvata spune ce are de spus la adresa acestuia, nu sta pe ganduri, la fel si la adresa altor Manageri. Nu suporta greselile nefortate si mizeaza pe un fotbal creativ, rapid, ofensiv si puternic.

170px-S.S.C._Napoli_logo.svg.png

Prima conferinta de presa

Toata lumea din sala era pregatita pentru inceperea evenimentului, numirea lui Mark Velle in functia de Manager la echipa S.S.C. Napoli.
Dupa semnarea contractului si prezentarea oficiala a noului Manager, Aurelio De Laurentiis si Mark Velle se aseaza la masa si se pregatesc pentru intrebarile jurnalistilor.

Reporter "Gazzetta dello Sport": Domnule Mark, care este obiectivul dumneavoastra si-al echipei pentru acest sezon?
Mark Velle: O clasare in primele trei echipe, avansarea in Sferturile de finala Europa League si promovarea a mai multi tineri jucatori.
Reporter "Gazzetta dello Sport": Cum vi se pare lotul pe care-l aveti la dispozitie, o sa aveti nevoie de multe transferuri, pentru indeplinirea obiectivului?
Mark Velle: Stiu foarte multe despre jucatorii din lot, sunt multumit de ce jucatori am la dispozitie, nu o sa am nevoie de multe transferuri, m-am gandit doar la patru, deocamdata.
Reporter "Gazzetta dello Sport": Ne puteti spune cativa antrenori pe care-i admirati si de ce?
Mark Velle: Josep Guardiola, a adus multe inovatii in fotbal, l-a intinerit cu cinci ani. Sir Alex Ferguson, a crescut o multime de generatii de mari fotbalisti, a facut performante foarte mari si este un bun strateg. Mircea Lucescu, e de scoala veche, cunoaste un fotbalist bun de la prima atingere, are foarte multa rabdare, stie ce oameni sa tina langa el si ce sa faca.
Reporter "Gazzetta dello Sport": Care este echipa dumneavoastra preferata si de ce?
Mark Velle: De mic am tinut cu Barcelona, imi place filozofia pe care o au despre fotbal, stilul de joc, jucatorii, trecutul.. dar pot spune ca-mi plac si alte echipe ca Manchester United, Bayern Munchen, Borussia Dortmund.
Reporter "Italian Football News": Cu ce mare antrenor aveti o relatie de prietenie sau de respect?
Mark Velle: Pot spune c-am cunoscut cativa tehnicieni foarte buni, cu care am ramas intr-o relatie buna si anume Tito Vilanova, Jurggen Klopp, Mircea Lucescu, dar respect si alti antrenori, cum ar fi Josep Guardiola, Sir Alex Ferguson, Omar Hitzfeld, Carlo Ancelotti si multi altii.
Reporter "Italian Football News": Ce parere aveti despre spiritul acestei echipe? Ma refer la suporteri, la jucatori, la staff, la tot..
Mark Velle: Imi place foarte mult spiritul acestui club, suporterii sunt fantastici, poate cei mai adevarati suporteri din Italia, jucatorii foarte euforici, practica un fotbal foarte bun si fara stres, ma bucur sa cunosc o mare parte din staff, am lucrat cu majoritatea si sunt multumit. In rest ce sa spun, imi place orasul, stadionul este extraordinar. Sunt sigur ca va fi o atmosfera perfecta la fiecare derby, iar noi nu o sa dezamagim.
Mark Velle: Mai sunt intrebari? ~se uita in sala catre reporteri dupa care se ridica, da mana cu presedintele clubului si pleaca impreuna cu acesta~ Va multumesc!

Primele decizii la club

Exact ca la semnarea contractului, Velle primeste 35.000.000EURO pentru transferuri si 2.000.000EURO pentru salarii. Imediat dupa primul antrenament intra in biroul sau din care nu iese timp de trei ore. Acesta incepuse sa sune niste antrenori cu care colaborase la grupele U17, pentru cumpararea unor jucatori. Intr-un turneu, la care s-a prezentat si Napoli, si la care facut o figura frumoasa ajungand pana in finala cu Borussia Dortmund, s-au remarcat niste jucatori ca Eden Hazard, Mario Gotze, Nuri Sahin, Mats Hummels, Moussa Sow si Romelu Lukaku.
Mark Velle miza pe intinerirea lotului, fapt pentru care l-a cumparat pe Mats Hummels in schimbul lui Hugo Campagnaro si a 7.500.000EURO, astfel transformandu-l pe Paulo Cannavaro in rezerva lui Hummels. Pe banda stanga l-a transferat pe Fabio pe gratis dupa ce acesta ramansese fara contract dupa imrpumutl la Al-Itihad, de la Manchester United. Nuri Sahin, a fost transferat pentru a-i lua locul lui Walter Gargano si sa faca cuplu la mijlocul terenului cu Marek Hamsik. Cea mai lunga negociere a fost a lui Eden Hazard, belgianul, care a facut senzatie la toate turneele de tineret, cu tehnica si viteza sa. Intr-un final, belgianul a semnat cu napoletanii, in schimbul unei sume de transfer de 30.000.000EURO, platiti in mai multe transe. Odata cu transferul lui Hazard, Lavezzi a devenit rezerva lui Edison Cavani.

Dupa cele patru transferuri, a urmat aducerea unor fizio-terapeuti si a unor medici din Germania, care lucrasera impreuna la Borussia Dortmund si care aveau foarte multe tehnici inovatoare in recuperarea jucatorilor si pregatirea acestora.

La inceputul lui August Napoli primeste o oferta foarte tentanta de 35.000.000EURO pentru Edison Cavani, negocierile dintre cele doua cluburi erau foarte aproape, dar Mark Velle s-a opus acestei decizii.

-Mark Velle: Cavani e ultimul jucator din aceasta echipa care trebuie sa plece. Avem foarte multa nevoie de el, este cel mai bun atacant din Italia, are niste colegi extraordinari care-i pun in valoare calitatile, in formul asta vom ajunge departe.
-Aurelio De Laurentiis: Sa sti ca e nevoie si de profit, pentru a putea tine acest club.
-Mark Velle: Daca evolutiile din turul campionatului nu o sa demonstreze nimic, eu o sa-mi dau demisia, iar jucatorul poate pleca.
-Aurelio De Laurentiis: Poti fi sigur de asta!



Mark face o mica intalnire cu echipa tehnica si echipa administrativa, pentru a aranja cateva meciuri amicale, pentru pregatirea echipei.

-Mark Velle: Sapte meciuri de pregatire, doar la doua meciuri vreau spectatori si televiziuni, in rest, nu intra nimeni pe stadion. Meciurile cu PSG si Monaco sa fie televizate, in rest vreau liniste totala.
-Mark Velle: Karl, ce meciuri mai avem?
-Karl Berg: Saptamana asta avem cu Dinamo Zagreb, Partizan Belgrad si Basel, peste o saptamana cu FC Koln si Anderlecht, iar peste doua saptamani avem cu PSG si Monaco, pauza de recuperare o saptamana dupa care avem Super Cupa Italiei cu Inter.
-Mark Velle: Gazonul sa nu fie foarte ud, dar nici piatra. Nu vreau sa ne pierdem jucatorii pentru niste greseli.
-Mark Velle: La Super Cupa, putem strecura niste fumigene pentru suporteri? Sa fie o atmosfera mai picanta. In mingi sau in fularele pe care le dam suporterilor la inceput..
-Karl Berg: Se poate, trebuie sa vorbim cu liderul galeriei.


Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy