Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Despre Research : Intre Realitate Si Alte Chestiuni


Recommended Posts

De mult am vrut sa deschid acest topic. Ideea de baza e faptul ca in research, si aici vorbesc global de toate natiille din FM, nu exista un etalon clar. Asta poate veni din subiectivism, prostie sau head researcherii (nu te supara Mihai) sa-si fii bagat sau nu (Mihai, Rusescu- 18 la finishing?) nasul in treburile asistentilor lor.

Pornesc de la un caz global: Pogba. Englezul care l-a ajustat (il primise de la francez) mi se pare ca nu a nimerit deloc calitatile jucatorului. Da, probabil ca Niculescu are dreptate ca e un jucator capricios cu un impresar ciudat (Mino Raiola) dar mi se pare o discrepanta uriasa intre realitate si ce joaca jucatorul. Vazandu-l acum la Juve, nu am cum sa ma intreb cum a judecat researcherul ca l-a vazut cu 11 la Work rate si Team work. Calitatile astea, dupa mine, se schimba foarte putin pe parcursul vietii unui fotbalist (Gattuso si acum e dulaul din teren) i-ar doar 2 luni la Juve nu cred ca fac prea mult diferenta. Dupa mine Pogba ar trebui sa posede minim 14 la cele 2 atribute, poate chiar un 15 la Team work. Asta comparandu-l cu Marchisio si Vidal, cu care de altfel joaca in aceiasi linie de mijloc. Sunt curios italianul cum il va face.

Continuad comparatiile Pogba juca cam pe acelasi post (natural) ca Cleverly. E o diferenta foarte mare in joc, intre Pogba si Cleverly (cel putin la inceput), in favoarea lui Cleverly. Acel -9 pe care il poseda nu e atributul englezului, ci mai degraba a francezului (Manchester l-a luat de la Le Havre), avand in vedere ca era capitanul echipei U19 a Frantei. In realitate, dupa mine Pogba, acum e peste Cleverly, si desigur peste Scholes. Daca, luam calitatile lui Scholes din joc, ai zice ca e un inchizator bunicel. Insa cu CFR (care nu e echipa tare) a fost Bulevardul Unirii cu Magheru si Balcescu impreuna in spatele lui Scholes.

Venind la noi, as putea spune ca vazand evolutiile lui Celeban, imi pare rau ca l-am dat jos de la 125. La fel cum imi pastrez opinia ca Rusescu si Parvulescu sunt umflati cu pompa. Si accept faptul ca am gresit la Chipciu. E un jucator bun pt Ro. Daca Celeban (facut de polonez) merita 125 si Chipciu merita la fel.

Mai aveti astfel de exemple?

Link to comment
Share on other sites

  • Generaţia de Aur

Munca de finisare si uniformizare este deosebit de ampla si macar putin politica. In anii trecuti am mai lucrat personal la acest aspect, incercand sa evitam mari discrepante si fenomene ciudate (a se intelege extreme) la jucatorii care evolueaza in Romania. Din pacate, abilitatea mea de a face acest lucru s-a diminuat considerabil, si nici macar nu pe considerente de timp, ci fiindca de aproape doi ani de zile nu am mai vazut niciun mici de Liga 1.

Nu stiu prea bine cum se mai face acuma, dar mi se pare rezonabil sa se efectueze initial aceasta verificare pe atribute, in primul rand pentru a elimina extremele. Apoi, raportul pe abilitati intre jucatori ar trebui efectuat la update-ul din februarie/martie, fiindca necesita o perioada mai lunga de evaluare, cu Mihai functionand drept "the decider" in situatii mai controversate.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy