Jump to content

Welcome to FMRo Forum - Football Manager Romania

Welcome to the official forum of the Romanian Football Manager community.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of FMRo Forum - Football Manager Romania by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

If you don't want to create an account on our forum, you are free to join us on our other social media accounts:

- Facebook Page: https://www.facebook.com/FMRo.ro

- Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/fmromania

- Twitter: https://twitter.com/fmro

- Discord: https://discord.com/channels/703942749522755616/703942749992517655

- Instagram: https://www.instagram.com/fmro.ro/

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgZCAQazHOyY_9nMspXLnvg

IMPORTANT: In order to complete your registration, a valid e-mail address is required, since we will be sending you there an activation link.


Fotbalul , Oierii Si Caracatita


phife

Recommended Posts

- IOAAANEEEEEE cat ai baut baaaaaa ieri noapte?Degeaba ma chinui eu cu voi...

- Haidi bre` ca a fost "opsaid" si am crezut ca a fluierat-o.

- Sa vezi ce-i fluier eu lu` tac-tu ca bei inainte de meciuri...la 16 ani ! "opsaid" auzi , pe astia ma pune primaru` pe mine sa-i invat fotbal , `rati ai dracu de mucosi !

Cam asa erau majoritatea zilelor mele , la 38 de ani incercam sa invat viitorii someri ai tarii fotbal. Ma ocupam de echipa de juniori de la Concordia Chianjna , doar atat am putut obtine dupa o cariera de amator si 5 ani de munca pentru a dobandii licenta pro , si-o dobandisem cu brio da 33. Mutandu-ma la 35 in acest New York al ilfovului cu afaceri cu fier vechi si o firma de reciclare am obtinut la 35 de ani un post de antrenor la juniorii echipei locale , n-a fost greu , mi-au trebuit 5 000 de euro de dat la primar si i-am luat postu` lu Petre Marin. N-a fost o afacere inteligenta , salariul era de 12 000 euro / an , il luam doar de Paste si Craciun si o prima de ziua mea pe care oricum o cheltuiam facand "cinste" la toata lumea din club , dar macar ma puteam ocupa de afaceri , detineam groapa de gunoi a orasului si faceam bani frumosi . Cum ? Simplu , niste napoletani aduceau ( dracu` stie cum ) gunoi in cantitati mari aici ...la ei oricum nu mai aveau decat in vulcani sa-l puna. Era profitbail , era aproape leagal dar primarul ma sustinea ( asta ma costa 25 % din profit , da` la cata matematica stia primaru puteam sa-i dau 5 % , el nu se prindea ) , au venit aia de la Pro TV o data sa filmeze tiganii care traiau din gunoiu` de la groapa si au facut publica treaba cu napoletanii dar nu s-a intamplat nimic. Cand preluasem afacere ma durea-n cot de natura , acum vroiam sa termin cu asta , dar italienii mi-au schimbat parerea cu o bataie crunta.

Eram in vara lui 2012 , Regecampf facuse o treaba excelenta in returul campionatului , acum eram la sfarsitul lunii Mai , "Reghe" era aproape de Steaua si o mare parte din staff avea sa plece . Multi dintre jucatori aveau si ei sa plece in numar mare si credeam ca o sa facem o echipa din juniorii clubului , i-am spus primarului ca nu are cu cine face echipa , astia veneau doar ca sa nu se plictiseasca la fotbal , in Chiajna oricum nu aveau ce face si erau o adunatura de idioti. Eram o rusine la fiecare meci ...ne bateau si echipele de under 19 ale echipelor de lig a 3-a a 4-a.

Intr-o zi eram la singurul bar acceptabil din oras , savuram o halba de Stejar si-mi plangeam de mila.

Eram cu prietenul si varul meu Andrei , era mai mare ca mine , dar categoric mai prost , insa era un tip ok . Lucra si el la club..vindea bilete. Eu ii spuneam mereu ca altii vindeau bilete si acum sunt mari patroni , el imi replica taios si destul de inteligent " ei macar vindeau ba , eu daca dau 100 de bilete ori vine Steaua ori canta Fuego pe stadion ."

In timp ce-mi tachinam tovarasul de pahar isi face aparitia in club o gorila a primarului , nu intelegeam niciodata de ce-i trebuie gorila cand are politia si jandarmeria la degetu` mic.

Tipul vine fix la noi si ne spune pe un ton calm , cu o voce groasa si cu un iz de mici si usturoi iesindu-i din cavitatea bucala plina de dinti de aur , ca primaru vrea sa ne vedem acum. Eu i-am spus ca nu vin ca am baut , ca primaria e departe ca am facut pojar si nu pot sa ies din bar...d-astea. Gorila cu o privire ucigaroare ma ia de brat si , cu toata opozitia mea de om de 1,90 si 90 de kg ma baga in Loganu lui cu sigla de Mercedes si ma duce la primarie...

"poate-i zii de salariu " imi spuneam in gand..

Link to comment
Share on other sites

- Domnu` Mitran , primarul va poate primii acum !

- Nu zau ?! Am venit aici cu maimuta in trabant trimisa de el urgent si ma poate primii ? Cine credeti ca sunt eu ? Tanti Florica in auditie ?...ii raspund secretarei , eram un nesimtit , prea ursuz dar nu aveam motive care sa-mi insenineze viata deci era oarecum normal.

Intru in biroul primarului , il gasesc acolo pe Teia Sponte beat mort si pe primar asemenea.

-Deranjez ? Intreb eu pe un ton ironic..

- Nu..deloc , stateam si noi la un pahar , ma gandeam ca vrei sa vii si tu , raspunde primarul , nu sesizase ironia , nici nu eram surprins , asta stie mai putina carte decat Vangleie .

- Da` , de cand am devenit eu asa important ?

- De cand trebuie sa-mi dai partea de la afacerea cu gunoiu`.

- Ma gandeam eu , domnu` Sponte , dumneavoastra ce afaceri aveti aici la noi in cocina?

- Nu eu nu afaceri , am venit sa-l iau pe Reghen..Reghepaf ala , raspunde cu greu mana dreapta a lu Becalii , romana lui putea a branza de oaie , cine se aseamana se aduna ma gandeam...

- Ramanem fara antrenor deci domn` primar , pe cine punem , pe betivu` ala de Trica ? ala bea cu jucatorii cot la cot inainte de meciuri , sa vedeti tiki-taka.

- Da ! Si pe tine te pun asistent ca n-am bani de altceva...du-te dracu ! raspunde primarul , parca mi-a cerut o tigara nu sa fiu asistentul unuia redus mintal...

- Pai si pe mine nu ma intrebati daca vreau , ce sunt eu , pielea porcului in clubu asta ?

- Esti "acsistent" acuma , daca nu te dau in gat cu groapa de gunoi , oricum ma furi tu pe mine la bani.

- Pai si eu n-am nimic de spus , poate va dau si eu in gat ca-mi cereti bani din ilegalitati...

- Auzi ma , du-te-n ma-ta daca nu vrei sa ma ajuti , si o striga pe secretara : CORINOOOOO , FAAAAA VINO CA VREAU SA-MI FACI UN FAVOR.

Tipa intra speriata si cu o voce de Maria Dragomiroiu` la pubertate intreaba cu un tremur in glas , vizibil rusinata

- Oral favorul ?

Sincer imi era mila de ea , era abuzata de bosorogu asta libidinos , dar nu am putut sa ma abtin sa nu rad ..

- Nu fa , cheama CNA-u.

-CNA-u ? va faceti televiziune sa vada toata tara cat de prost si betiv esti imi spuneam eu in gand...

-DNA fa , cheama-i pe aia de la DNA sa-l dau pe Mitran in gat..

- Da bine bre , ho ! Il ajut pe Trica , da-l in ..ma-sa..

Dupa aceaasta discutie academica urma sa-mi incep activitatea de antrenor secund la echipa cu ..aproape cel mai analfabet patron ( Dupa Becali ) si cu siguranta cel mai redus antrenor , aproape cel mai betiv jucator din istora Romaniei dupa Semeghin , totul asa de rapid , asa dintr-o data ...

Urma sa semnez contractul , pe foaia trasa la imprimanta secretarei scriau multe chestii...pe mine ma interesa salariul , stiam ca nu primesc nici jumatate din el , dar pentru orgoliul meu era improtant. 30 k euro / an...ce porcarie.

"titularul postului de antrenor secund la echipa principala , Mitran George Alexandru , CNP , Seria , semnatura... "

Nu stiam in ce m-am bagat cand am semnat foaia aia.

Link to comment
Share on other sites

Iunie venise , Trica a fost numit antrenor principal si a reusit performanta sa vina beat mort si la conferinta de presa de prezentare . Oricum "reporterii" erau mai beti decat el. A indrugat 2-3 cuvinte ca el vrea buget ca n-are jucatori , ca vrea cantonament in Austria , ca vrea in 2-3 ani sa castige macar Europa League...saracu de el.

Pe 1 iunie aveam la club 2 jucatori : Nita ( portar ) si Ghionea. Staff nu aveam ca ii dadusem pe toti afara. vorbisem cu niste baieti capabili si au acceptat sa vina . Prima problema rezolvata.

Vorbisem si cu Trica si cu primarul sa-l aducem pe Paraschiv , macar sa stim ca avem baieti cu ficat puternic si obijnuiti cu mahmureala la meciuri , vorbisem la telefon cu el si a acceptat conditiile si urma sa vina cu agentul la noi sa semneze . Nu stiam cine-i agentul si ce a urmat depaseste limitile ..limitlelor

Merg spre biroul primarului , auzeam o voce cunoscuta si niste injuraturi sinistre...deschid usa cu oarecare teama si intru fara ca cineva sa-si dea seama ..

- Ba baiatule , pe mine nu ma intereseaza ce primar esti tu , cu ce primari te sugi tu , ca iei spaga , ca nu iei spaga eu sunt mafiot , 80 000 euro pe ani si aia e.

- Domnu... Giovani , eu va respect dar sincer , 68 000 la varsta lui e salariu mare ! Nu vedeti ce fata de betiv are ?!

-Bine ma , poftim , 70 000 lui , 20 000 mie si iti aduc eu un albanez !

In sfarsit , cineva ma observa si pe mine , eram asa emotionat , eram intr-un birou cu el , cu Giovani Becali , mirosisem branza de la intrare.

- Ba baiatule , cineeeee esti tu sa vii sa deranjezi discutia asta intre 2 domni ? Nu te-a invatat ma-ta acasa sa-l respecti pe Ioan Becali ? Tu stii cine e Giovani Becali ?

- Antrenor secund sunt aici , ma ocup si eu cu aducerea de jucatori , eu am vorbit cu Paraschiv

- Aaa , pai zi asa ba baiatule , vii aici la mine fara pic de respect , macar sa te prezinti si tu prima data

- Eram captivat de discutie.. , ma scuzati ( vai de p**a mea...imi era rusine de mine )

- ba baiatule , iti aduc eu tie un albaneeez , si daca nu mi-l faci ca Tanase , macar ca Ronaldo te sterg dupa fata pamantului , ca eu sunt mafiot !! Haideti ba ca va las.

3 zile acolo a mirosit doar a branza de oaie si parfum Paco Cabana.

Eram in 5 iunie , deja aveam 9 jucatori la club , pe langa Paraschiv mai venisera : Alberto Cobrea ( portar tanar , bun ) , Lepmets ( adus gratis de la Timisoara ) , un fundas central tot de la Timisoara , tot tanar , Ilie , Silviu Pana , un fundas central brazilian si un fundas central macedonean.

Interesat de serviciile fundasului dreapta Valentin Cretu care a fost jucatorul nostru dar a ramas fara contract ma hotarasem sa-l vizitez si sa-i fac o oferta greu de refuzat. Intrat in masina observ un tigan mic , ca un cersetor , parea neajutorat si debusolat si m-am decis sa-l ajut :

-Vrei bani ma?

-&*@#$ ?

- Ce ma ?

-@$!% !!

- Aha , nu esti roman , futu-te-n gura , au venit strainii sa cerseasca la mine-n tara.

- Becali ! Fotbal ! Cocodia ! , in sfarsit 3 cuvinte pe care le intelegeam

- Uite ba , si astia au azuit de Becali , did you speak english ?

-Nooo

-French ?

-Noo.

-Italiana ? Rusa ? Germana ? Spaniola ....STII SA VORBESTI IN p**a MEA?

- No...

Si ma fulgera ideea , el era , el era Tanase cel putin Ronaldo al meu si incep sa cant dintr-o amintire care m-a traumatizat , vazuta la tv.

- OPA OPA OPAAALA !!!

- AAA , DA ALBANES !

Tiganul ala mic , tanar , plapand mi-a dat un biletel pe care scria :

"Daca nu joaca meci de meci , sa-i spui lu Trica ala ca o F*t iar pe nevasta-sa. Giovani Becalii , mafiot ! "

El era omul ...nici nu aveam idee cat aveam eu de tras de pe urma lui...

Link to comment
Share on other sites

Aveam lot !

concordiachiajnateampla.png

Dupa cateva saptamani de munca asidua reusisem sa facem cateva achizitii bune , niste bananieri africani cumparati si niste bananieri romani vanduti.

Echipa arata relativ bine , se incadra in tactica pe care EU vroiam sa o folosesc si tot eu o foloseam...doar nu credeati ca Trica chiar facea pe antrenorul. Mai avea el momente in care maraia dar il potoleam si eu si jucatorii si staff-ul rapid. Il adusesem pe Semeghin dintr-o carciuma din Suceava si-si mancau ficatii si salariul impreuna. Semeghin era "antrenor" la echipa secunda si Trica bagator de seama la antrenamente si director de imagine dat fiind faptul ca activ era doar in cadrul conferintelor de presa.

Cheltuisem cam mult , eram pe "-" , la ce dracu se asteptau astia?..

chiajnatransfershistory.png

Aveam staff bun , eram mandru de asta , tactica era 4-5-1 cu un poacher 2 wingeri 1 DLP 1 AP si ca sa poata sa intre si dodelul nostru albanez de 17 ani. Macar avea salariu mic si surprinzator avea si potential mare.

Jucasem cateva amicale , dar cum eram in vacanta atunci sau pur si simplu nu am venit la ele nu pot sa vorbesc despre ele.

Urma primul nostru meci , cel cu CSMSMSCSMSCMSMSSS Iasi.

Angajasem ca antrenor un croat , foarte bine lucra defensiv cu jucatorii dar avea niste probleme...si ce probleme..

Eram in birou si deodata aud bubuituri in usa si apoi 3 insi intra pe rand , buritle nu le permiteau sa o faca altfel.

- Tu esti Igor? intreaba cel ce probabil era seful..

- Nu cumetre ...de ce?

- Noi omoram Igor trebuie !

-Mult succes zic , noi aici in cocina nu avem Igori.

- Cum nu ai tu Igor ? Igor Tudor ? Croat?

Nu stiam cine e Igor pana sa-mi aduca astia aminte , era chiar tovarasul antrenor croat.

- Ce probleme aveti voi cu Igor ma rog?

- Conturi ! Igor furat de la noi bani.

-Si ma rog cati? Destui de o ciocolata?

- TU TUPEU ! TU CINE ESTI ? TU PROBLEME VREI ?

- Taci dreacu ba ca-ti F*t 3 picioare de invati gramatica instant. Va intrebati de unde atat tupeu cu niste tipi aparent apartinand mafiei croate? Simplu ..eram cu Alessandro...un mafiot sicilian , cel cu care faceam afacere cu gunoiul..tocmai intrase si el pe usa ...

- Cine sunt mamaligarii astia ?

-Niste..mafioti croati ( ii spun eu incercand sa ma abtin sa rad , pentru ca sincer aia numai fete de mafioti nu aveau )

- Ce doreste?

- Bataie cred...

-Noi doreste bani, Igor furat de la noi , noi bani inapoi vrem !

Auzind asta Alessandro ii intinde sefului 500 de euro , apoi mai arunca 10 bacnote de 500 de euro pe jos si pe cand croatii incercau sa-i ridice scoate 2 pistoale semi-automate.

Croatii socati si-au pisat toata barbatia lor si fugeau de parca erau la 110 m garduiri..nici mafia croata numai era ce este , cert e ca macar numai am probleme cu ei , pentru ca si eu aveam niste probleme pe acolo , si tipii aia erau ceea ce numeau croatii recuperatori , aveau un rang ridicat in schema mafiei croate , ii recunosteam usor , aveau ochii verzi cu totii..

M-a socat atat de tare evenimentul incat i-am dat 2 palme lu Igor si am plecat acasa inaintea antrenamentului ..

Aveam meci cu Iasi , si Popa era aproape la fel de betiv precum Trica , deci nu stiam la ce sa ma astept...

Edited by phife
Link to comment
Share on other sites

Primul meci , deplasare la Iasi , Trica a umblat imbracat in costum 1 saptamana de mandrie , ce conta ca el nici primul 11 nu-l stia..

Primul 11 era : 97908222.png

Uploaded with ImageShack.us

Pe stadion ne asteptau 2-3 mii de moldoveni..noi nu aveam galerie , il aveam pe Semeghin.

Meciul a inceput senzational pentru noi , am racnit ca nebunu la jucatori la un corner sa-l tina pe Gado..si tocmai el a marcat in minutu 15...lume in delir..draci baltati liniste , nici nu ziceai ca au dat ai lor gol.

Ne-am revenit dupa ce le-am bagat p**a-n toate mamele si am reusit egalarea pana la pauza printr-un autogol al lui Jovanovic.

La pauza Trica s-a dus sa se pise , si eu le-am tinut baietilor un discurs motivational cum scrie la carte

"BAAAAAAAI AMARATILORRR , CE p**a MEA E AIA SA NE DEA CSMSSPSADHJADS IASI GOL ? VA FACETI DE RAS CU DESCULTII ASTIA CARE ISI BEAU SALARIU IN CARCIUMA? DUCETI-VA LA POLO IN p**a MEA , V-AM SPUS MARCATI-L BA PE GADO CA L-A FATAT MA-SA CU CAPU` MARE SI VOI CE ATI ZIS , HAI SA-L LASAM SINGUR PE GADO , DA-L DRACU , MARS PE TEREN SI DACA NU CASTIGATI VA DUC LA GROAPA SA ADUNATI GUNOOI "

Africanii nu intelesesera nimic si ma priveau zambind...

Discursul a avut efect , in minutu 67dupa o centrare a mijlocasului stanga Taylor , Keita si-a dat autogol. Era al 2-lea..incepusem sa-mi fac griji ca astia joaca la pariuri..parca ma poseda Stiucan.

Am urlat la ei putin si in minutu 74 Amusan insira cativa jucatori ieseni si da un gol frumos.

M-am bucurat ca de o uritcarie la victorie , eram mandru de ei pentru ca televiziunile spuneau ca iesenii sunt mari favoriti si noi nu o sa facem niciun punct..ca o sa fim prima echipa care termina cu un numar de puncete sub 0 fara sa fim penalizati

La conferinta de dupa Trica a spus ca jucatorii i-au urmat sfaturile , desii el a stat linistit pe banca si la pauza i-a bagat in priza..ce om

Macar am castigat , ce daca nu stia nimeni al cui merit este.

Link to comment
Share on other sites

Discursul a avut efect , in minutu 67dupa o centrare a mijlocasului stanga Taylor , Keita si-a dat autogol. Era al 2-lea..incepusem sa-mi fac griji ca astia joaca la pariuri..parca ma poseda Stiucan.

=))))

Foarte fain, ramane de vazut cum o sa continue!

Edited by claudius
Link to comment
Share on other sites

Era marti , dupa primul meu meci ca antrenor , fie si secund , oricum am fost peste Lucescu..

Era 15:30 cand m-am trezit cu televizorul pornit pe sport.ro. Norocul meu e ca nu era Stucan la emisiune , era celalalt baiat , ala care se uita mai picior peste picior si lauda jocul bun pe care TRICA l-a implementat la echipa.

Reusisem sa-l invat ceva pe Trica , facea antrenamente cu mingea cu baietii si se descurca bine , nu degeaba isi luase licenta de antrenor in Germania , cumparase din banii lui niste echipament profesionist de antrenament , destul de scump dar sincer avea efect , a vorbit cu un preparator fizic roman de calitate , baietii stateau chiar bine fizic ... eram mandru de el :) , atunci cand nu era beat era baiat bun.

Urmatorul meci il aveam cu Rapid , la noi acasa.

Varu` vanduse peste 100 de bilete , deci era clar ca treaba mergea chiar bine dupa doar 1 meci , primarul platise salariile deja pe 1 luna ,

Pe la 4 primesc un telefon de la primar , era dubios , niciodata nu ma suna , raspund , poate era ceva importat :

-Sa traiti domnu primar !

- Hai lasa astea , ca stiu ca ma dai dracu in gandu` tau , ia fi atent , stii ca avem mare meci cu Rapid , nu?

- Cu rapid ? NOOOO , eu credeam ca jucam cu Real in Spania , ma intrebam chiar de ce nu am plecat deja in deplasare.

- Hai lasa vrajeala , trebuie sa pierdem meciu`.

-Trebuie? De ce ? Ca sa-ti dea savarine Copos , nu pierdem voit noi cat sunt eu aici..

- Ba eu cand iti spun ca trebuie , trebuie ! Nu e treaba ta , tu asigura-te ca pierdem.

- Bine , da` nu pot sa le spun baietilor " Ba , intrati si pierdeti"

- Nu ma intereseaza pe mine ce le spui ce nu le spui , vrei sa mai ramai , pierzi ! 0-2 ! Eu mai am niste treaba , te salut !

- Mda .

Aveam o problema , cum dracu pierdeam eu meciul? Mi-am promis ca echipa nu sta capra cat sunt eu aici...

Am iesit sa fac o plimbare , aveam casa aproape de o casa de pariuri sportive si nu mare mi-a fost mirarea cand l-am vazut pe tovarasul Semeghin intrand acolo...M-am dus dupa el , i-am dat doua-trei perechi de palme ca Vadim si el mi-a spus ca doar isi facea treaba , s-a urcat in masina si a plecat.

Parca ma uitam la filme proaste , low-buget cu mobsteri americani " Imi fac doar treaba" !? Ce avea sa insemne asta?

Link to comment
Share on other sites

In ziua meciului baietii nu stiau aparent ac trebuie sa piarda. Nici nu vorbisem cu ei despre asta. Ba chiar am bagat primul 11 in teren. Dar desfasurarea meciului a fost halucinanta....cei de la digi au dat de 1000 de ori golurile meciului in stiri , Stucan era deja in flacari , eu eram descumpanit...de ce?

De asta

http://<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uRsNTTDtbXM?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aia de la digi nu au o calitate video buna , imi cer eu scuze pentru ei.

A fost pentru mine un soc ! De ce? Cum ? In ultimele 15 minute am primit 2 goluri..Toate golurile primite au fost dupa erori impardonabile...jucatori lasati singuri cu portarul sau pase la adversari in careu... Ce se intamplase oare?

3-0 pentru mine la pauza...3-3 la final.

Edited by phife
Link to comment
Share on other sites

Meciul cu Rapid a fost o lectie pentru mine. Nu de fotbal , nu eram constient ca la capitolul asta jocul a fost compromis de mult...baietii si-au facut lectiile 1 pauza x final. Era jucat de mult . Il intelegeam pe Stucan.

Mi-am dat seama ca poti sa ai totul ca in final sa ramai cu nimic. Oare asta vroiam ? Sa raman la Chiajna sa muncesc , sa nu-mi fie recunoscute meritele si din cand in cand sa stau capra? Eu nu-mi doream asta. Nu aveam nimic ...nimic care sa ma lege de Chiajna , de Romania sau de planeta asta in general. Aveam doar bani si o afacere dificila pe cap.

Cu gandurile astea adromeam , de cele mai multe ori singur , mereu.

Pana intr-o zi . Primesc un telefon. Era Alessandro. Era ciudat , el nu ma suna niciodata.

- Strange tot ce ai , plecam din Romania . La 5 esti la aeroport , avem bilete , mergem in Elvetia.

- In primul rand buna ziua si tie . In al 2-lea rand cine p**a mea esti tu sa-mi controlezi mie viata?

- Tigane taci ca ai belit-o. Mergem in Elvetia , am vandut o tot din firma , acolo suntem rezolvati , suntem legali si in plus nu e alegerea mea. E a` lu Bulat. Cu ala nu discutam.

- ( Imi placea ideea , dar trebuia s-o ard dur ) Pai si eu ce treaba am cu Bulat ? Rusu e mare boss , eu sunt un sarac de roman , eu n-am nimic. De ce trebuie sa vin si eu? L-a vazut doar 1 data , nici nu stiu daca stie cum ma cheama.

- Ba , eu iti spun sincer , lu` Bulat i-a placut afacerea de aici , i-a placut cum ai tinut-o , te vrea cu el in Elvetia. Nu stie ce inseamna "nu" . Stii ca rusii sunt prosti. A trimis oricum baietii dupa tine sa fie sigur ca vii.

Si intr-adevar , maimutele au intrat. Erau calmi , m-au ajutat chiar cu impachetatu si cu bagajele. In ziua aia 2 August aveam sa intru in alta lume. Am fost sincer fara regrete in avionu` spre Zurich , ma durea-n basca , in plus daca lucram pentru Bulat , un rus cu mare influenta in tot ce se poate influenta , aveam sa-mi fac si eu niste bani.

Mi-a parut rau de echipa ,de baieti.. asta e , foamea de bani m-a adus aici , fiecare om e victima propriilor alegeri.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu stiam ca nu am rau de avion. Defapt chiar ma simteam bine. In casti Gheorghe Dinica imi ungea sufletu` cu niste melodii vechi si deveneam melancolic pana sa intre niste rap underground si-mi trecea.

Eram in drum spre o tara civilizata , o viata noua. Din nou foarte brusc. La mine viata e pe fast frowad.

In avion am avut timp de discutii , am descoperit ca Bulat avea un club de care am auzit 1 singura data in viata de fotbal , Neuchatel Xamax , ca baga bani in prostie in el si ca nu-i iese. S-a gandit ca mai bine foloseste clubul sa spele bani , si eu urma sa-l ajut cu abilitatile mele contabile. Era greu sa faci frauda in Elvetia , insa eu roman inventiv prinsesem schema de mult . Stiu sa stric ceva ce merge bine fenomenal , am talent.

Am ajuns repede , ne astepta o limuzina , si am ajuns la Bulat in 1 ora. Rapid m-a pus sa semnez un contract. Era contractul prin care eu , contra sumei de 500 000 e / luna deveneam ANTRENORUL PRINCIPAL al echipei Neuchatel Xamax. O echipa cu un buget imens. Cum si de ce eu ma intrebam? Raspunsul? A fost un cadou...de la Alessandro. Un om cu care aveam o relatie strict profesionala. Bulat era un fel de Becali , daca lui ii placea ceva in fotbal in 5 minute si aducea. Si asa m-a adus pe mine , i-au placut 2 meciuri ale Chiajnei si m-a facut antrenor.

Era incredibil , aveam o vila cat palatu lu nea Jiji , lucram ca antrenor la un club fara istorie dar cu multi bani , nu aveam obiectiv , bugetul de transferuri era sac fara fund. Totul in schimbul a 5 ani de munca grea , in care spalam bani si distrugeam mediul , 5 ani in care dormeam pe fotoliu ca Leon cu 1 ochi deschis de frica sa nu ma ridice DNA-ul . Merita.

Problema era insa ...ca nu aveam jucatori , nu aveam staff si campionatul statea sa inceapa. Am fost adus aici. Dar oare am sa reusesc? Si daca nu , o sa mor ?

Pana la urma bulat era capul unei retele ce se intindea pe intreg continentul , si avea si in Asia tentacule. Era un om de statura mica , dar al dracu de puternic , fost KGB-is informator CIA . Era genul de om pentru care o viata a unui tip e o chestie total neimportanta.

Ma imbarbatam cu gandul ca o sa pot sa fac fata...dar oare chiar puteam? Campionatul nu era unul slab dar nici foarte puternic. Si echipa nu avea reputatie , daca nici eu nu auzisem decat ocazional de ea si eram pana la urma antrenorul. Lucrurile erau complicate. Aveam de gand sa le fac eu simple.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Am inregistrat contractul la federatie.

De bucurie ca l-a adus pe Mourinho antrenor pe Bulat l-au arestat. Echipa a falimentat si eu mi-am blestemat gunoiu

M am intors in tara trist si fara bani, fara afacere si fara Chiajna.

Aveam totusi in CV o echipa elvetiana pe langa mizeria ilfoveana.

Si-asa-mi vine cateodata sa dau cu cutitu-n piatra. Si asa mi- a venit un telefon..sa ma duc spre mioveni ca sa ma milogesc. Nu sunt chiar atat de demn.

Link to comment
Share on other sites

- La anu'?

-La anu sigur.

- Sigur promovati?

- Am uns de acum. sigur. Tu sa te apuci de cautat jucatori. Vorbim cu primarul , facem bani , transferuri... Doar sa nu ne tragem unii pe altii in teapa.

-Departe de mine ... Eu vreau sa..lasati. Ma sunati daca facem contractul. Poate-mi prinde bine un an de pauza.

Mergea si asa .

Vedeti voi , cand ai vise de gangster ajungi sa mori ca Al Pacino in ultima parte din "Nasul" - cu o portocala in mana.

Pe Bulat l-au luat pentru evaziune. I-au dat drumul repede si s-a retras. Mafia italiana s-a mai domolit si groapa de gunoi era inchisa. Pana la urma aveam o profesie si puteam poate sa fac ceva si din asta.

Acum eram eu cu mine. Si cu o promisiune de care atarnam. Pana atunci lucram "scouter" la Mioveni. Prin pile si promisiuni - oricum aveam un salariu demn , muncit pe care sa-l beau linistit. Normal ca nu eram trimis prin lume sa caut jucatori , ma orientam cum puteam , urmaream campionate africane - eram expert in jucatorii africani , ca o baza de date.

Abia asteptam sa scap de Falub care era antrenorul principal. Daca preluam echipa - si din liga 1 si faceam rost de bani poate faceam de o echipa care sa ma trimita spre..Serbia. Sau Ucraina ....as fi mers si la unguri. Ar trebui sa ma regasesc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Pentru înregistrarea pe acest forum va trebui să acceptaţi termenele de utilizare a forumului disponibile aici: Terms of Use. Acest forum folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii privind politica de confidenţialitate şi cookies sunt disponibile aici: Privacy Policy